„Doctorii în blues” revin în fața melomanilor timișoreni cu un concert cu...

„Doctorii în blues” revin în fața melomanilor timișoreni cu un concert cu invitați speciali

0
DISTRIBUIȚI

Melomanii timișoreni sunt așteptați la o cântare specială susținută de The Blues Doctors, formația timișoreană care activează încă din 1997, evenimentul urmând să beneficieze și de prezența unor invitați speciali. Formația este alcătuită din Bogdan Bogy Nagy (voce și muzicuță), Mircea Bunea (chitară), Victor Miclăuș (chitară bass) şi Cătălin Voișian (percuție), iar concertul va avea loc joi, 13 ianuarie, de la ora 20, la Casa Del Retro.

Unul din invitații speciali ai acestui concert este Ionuț Dorobanțu. Artistul a absolvit Facultatea de Mecanică a Institutului Politehnic din Craiova (1992-1997), apoi Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, unde şi-a luat diploma de licenţă în muzică – specialitatea interpretare instrumentală chitară.


Din 1998 s-a stabilit la Timişoara, unde devine preparator la Catedra de Pedagogie instrumentală, Facultatea de Muzică Timişoara (2001-2008), asistent la Catedra de Interpretare Instrumentală, Facultatea de Muzică Timişoara (2005-2008) şi lector universitar la Facultatea de Muzică „Richard Oschanitzky” din Timişoara – specializarea jazz şi muzica uşoară. Totodată este iniţiator, fondator sau membru al mai multor grupuri şi proiecte muzicale.

Celălalt invitat special al concertului este Eugen Caminschi, care și-a început cariera în trupa Electric Red Roosters, înființând mai apoi grupul Black Cat. În aceeași perioadă a colaborat și cu A.G. Weinberger, Mugurel Vrabete și Florin Ionescu sub titulatura Weinberger Blues Machine, colaborare care a avut ca rezultat numeroase recitaluri în țară printre care de remarcat sunt concertele prilejuite de vizita președintelui american Bill Clinton în România în anul 1997 și participarea la sesiunea de înregistrări pentru albumul „Standard Weinberger”. De-a lungul anilor, Eugen Caminschi a avut numeroase colaborări printre care se numără cele cu Mircea Vintilă, Vama, Alexandru Andrieș, VH2 sau Vița de Vie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.