Zi de doliu la Hollywood. Au murit Sidney Poitier și Peter Bogdanovich

Zi de doliu la Hollywood. Au murit Sidney Poitier și Peter Bogdanovich

0
DISTRIBUIȚI

Sidney Poitier, primul bărbat de culoare care a câștigat Oscarul pentru cel mai bun actor și cel mai în vârstă actor în viață care a câștigat acest premiu, a murit, ieri, la vârsta de 94 de ani.

Potrivit Independent, Sidney Poitier a murit vineri la vârsta de 94 de ani.

Starul de la Hollywood a fost cunoscut pentru filme precum „Guess Who’s Coming to Dinner”, „In the Heat of the Night” și „Lilies of the Field”.

Sidney Poitier a devenit primul bărbat de culoare care a câștigat un Oscar pentru cel mai bun actor.

Vestea a fost anunțată de ministrul afacerilor externe din Bahamas, țara natală a artistului.

Tot pe 6 ianuarie, însă mai devreme, a murit și Peter Bogdanovich, regizorul american cunoscut pentru filme precum „The Last Picture Show” și „Paper Moon”.


Acesta avea 82 de ani.

Drama sa „The Last Picture Show” din 1971, la care a fost și co-scenarist, i-a adus opt nominalizări la Oscar, inclusiv pentru cel mai bun regizor. Filmul, a cărui acțiune se petrece într-un oraș din Texas, a avut o distribuție alcătuită din vedete în ascensiune, printre care Jeff Bridges și Cybill Shepherd.

În 2014 a revenit cu primul său film după 13 ani de pauză. „She’s Funny that Way”, cu Owen Wilson și Imogen Poots în rolurile principale, a fost „o celebrare a vechiului Hollywood”, a scris la vremea respectivă Nicholas Barber de la BBC Culture.

Bogdanovich a jucat și pe micul ecran, apărând în serialul „The Sopranos” de la HBO, unde a interpretat rolul unui psihoterapeut.

Născut în 1939, Bogdanovich a devenit interesat de cinema de la o vârstă fragedă. Între 12 și 30 de ani, el a ținut o evidență a fiecărui film pe care l-a văzut, împreună cu o mică recenzie pe o fișă. În adolescență, a urmat cursurile unei școli de actorie, iar după ce a terminat a acceptat mici roluri în teatru și la televiziune, relatează New York Times.

Francis Ford Coppola, regizorul filmului „The Godfather”, a spus că este „devastat” de această veste. „Fie ca el să doarmă în fericire pentru eternitate, bucurându-se pentru totdeauna de fiorul aplauzelor noastre”, a spus el.

Guillermo del Toro, regizorul filmului „Labirintul lui Pan”, a scris pe Twitter: „A fost un prieten drag și un campion al cinematografiei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.