Dominc Fritz un nou atac la PNL: „Nu poți o zi să...

Dominc Fritz un nou atac la PNL: „Nu poți o zi să fii în opoziție și o zi să fii în guvernare”

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei îl consideră aliat pe liberalul Raul Ambruș. Dominic Fritz a fost întrebat miercuri seara într-o emisiune la postul de televiziune Europa Nova despre colaborarea cu fostul liberal care asigură USR-ului majoritatea în Consiliul Local Timișoara.

„Eu nu știu dacă el ar fi de acord cu sintagma de „fost liberal”, cred că încă nu a trecut de forurile interne, încă se contestă, eu nu mă bag în chestiile astea.


În primul rând, în Primăria Timișoara avem un viceprimar PNL, care are toate atribuțiile, așa cum au fost agreate la început, cu care colaborez. În același timp avem, din păcate, un PNL care la nivel național și la nivel local din ce în ce mai mult se aliază cu PSD, și vedem că PNL și PSD sunt partide destul de asemănătoare ca și structură interioară. Și vedem, din păcate, un partener care ar vrea să fie și în opoziție, să aibă și avantajele opoziției, și avantajele guvernării, care ar vrea atunci când e vorba de decizii grele, nepopulare, să fie împotrivă, să nu fie responsabil.

Dar atunci când e vorba de a împărți posturi, atunci e primul în coadă și zice: și noi vrem. Și asta nu funcționează pentru că nu așa funcționează un parteneriat. Într-un parteneriat își asumi și cele bune și cele rele. Nu poți o zi să fii în opoziție și o zi să fii în guvernare, iar, momentan, majoritățile în Consiliul Local Timișoara sunt cu cei care își asumă o responsabilitate pentru oraș și care își asumă să luăm decizii dificile împreună”, a fost de părere primarul Timișoarei.

Dominic Fritz a mai spus că liberalii trec printr-o perioadă dificilă pentru că nu știu cu cine să colaboreze.

„Important este ca orice partid în consiliul local să cântărească foarte bine unde este momentul să punctezi politic, dar unde trebuie să colaborezi, unde trebuie să fi constructiv, să vii și cu soluții. Acum, pentru PNL Timișoara cred că este o perioadă dificilă, ei nu știu dacă sunt cu PSD, dacă nu sunt cu PSD, sunt un pic în degringoladă să luăm toate deciziile în consiliul local și să nu ajungem la un blocaj. Și pentru asta mă voi lupta, ca primar să consiliul local gata să-și asume responsabilitatea de a guverna acest oraș”, a mai spus Fritz la Europa Nova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.