Dominic Fritz binecuvântează lipsa de transparență a Primăriei Timișoara în scandalul Schonherr...

Dominic Fritz binecuvântează lipsa de transparență a Primăriei Timișoara în scandalul Schonherr – Colterm

1
DISTRIBUIȚI

 

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a confirmat, astăzi, pentru prima oară că a fost de acord și a susținut decizia de a nu se furniza informații despre modul în care s-au decontat sumele plătite către firma de avocatură Schonherr și Asociații, care a fost aleasă să asigure consultanță în problema Colterm. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a solicitat Primăriei Timișoara, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes publice, să transmită sumele plătite către firma de avocatură și rapoartele de activitate în baza cărora s-au făcut deconturile. După 30 de zile, administrația condusă de Dominic Fritz a refuzat să facă publice rapoartele de activitate, invocându-se inclusiv că s-ar încălca drepturile de proprietate intelectuală a avocaților plătiți din bani publici. Ulterior, au apărut dovezi că răspunsul la întrebările adresate Primăriei Timișoara a fost redactat chiar de avocații de la Schonherr, care au și pus la plată administrația pentru acest lucru, chiar dacă era în afara obiectului contractului.


PRESSALERT.ro a obținut, în ciuda opoziției administrației Fritz, documentele care arată că avocații au fost plătiți pentru lucruri care nu au nicio legătură cu contractul aprobat de consilierii locali sau că s-au luat decizii ilegale.

Întrebat dacă este normal ca o firmă privată să scrie răspunsuri în locul Primăriei Timișoara, în condițiile în care municipalitatea are angajați care răspund de aplicarea acestei legi, Dominic Fritz a susținut că ”orice răspuns pe care îl primiți din partea Primăriei Timișoara este asumat de Primăria Timișoara. Avem, ca și pentru multe alte proiecte, consultanță externă, pentru că nu pentru fiecare temă aveam experți în primărie, consultanță cu care ne asigurăm că tot ceea ce formulăm este corespunzător realității. Biroul care vă trimite un răspuns pe Legea 544 nu este și biroul care formulează răspunsul. Încă o dată, răspunsul la care presupun că vă referiți este din partea primăriei și acolo unde este nevoie cerem ajutorul colaboratorilor noștri. Serviciul de asistență juridică pe speța Colterm a fost aprobat de consiliul local. Mi se pare importat ca atunci când lucrăm pe spețe foarte specifice să nu ne ferim să apelăm la expertiză externă”.

Când l-am întrebat dacă așa arată transparența promisă în campania electorală, Dominic Fritz a evitat să răspundă, afirmând ”cred că în primul rând acolo unde vorbim de niște strategii juridice și despre sume foarte mari de bani în joc este o dovadă de responsabilitate că nu publicăm toată strategia noastră pentru cei cu care urmează să ne luptăm în instanță”. PRESSALERT.ro a solicitat rapoartele de activitate, nu planurile de acțiune propuse de firma de avocatură.

1 COMENTARIU

  1. adeveri-s-ar presupusul nazism si violenta fizica a unor partide din tara. sa aveti PE BUNE de ce sa va plangeti. pentru ca aia meritati. teroare, asa cum ne tineti pe noi in case fara caldura si apa calda, nenorocitilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.