EXCLUSIV Camerele de supraveghere ale Primăriei Timișoara nu funcționează din 2019. Când...

EXCLUSIV Camerele de supraveghere ale Primăriei Timișoara nu funcționează din 2019. Când a făcut Poliția Locală ultima sesizare

2
DISTRIBUIȚI

Ședința Comisiei de ordine publică de la Primăria Timișoara, organizată ieri în regim de urgență, a scos la iveală informații explozive după ce, vineri, liderul AUR, George Simion a intrat împreună cu un grup de susținători și au făcut scandal în sediul municipalității. Vă reamintim că primarul Dominic Fritz și colegii săi din USR au lansat atacuri în serie la adresa Poliției Locale și a viceprimarului PNL, Cosmin Tabără, cel care are în subordine instituția, acuzând pasivitatea în cazul intrării demonstranților în primărie.

Dumitru Domășnean, cel care conduce Poliția Locală Timișoara, a fost audiat în cadrul comisiei și a susținut că nimeni nu a informat instituția pe care o conduce în legătură cu mitingul AUR și că, în afara clădirii, Jandarmeria este cea care asigură ordinea și liniștea publică.


Cei de la Poliția Locală știau doar de mitingul celor de la Noua Dreaptă și măsura luată a fost să închidă ușile de acces, singura deschisă fiind cea din spatele clădirii de la camera 12, pe unde au pătruns Simion și echipa de zgomot. Se bănuiește că Simion a beneficiat de complicitatea unui angajat al Primăriei Timișoara care a dat pontul că ușa respectivă este deschisă. Cei trei guarzi din interiorul primăriei au fost depășiți numeric de protestatari.

Surpriza cea mai mare a fost când s-a aflat că, încă de la mijlocul anului 2019, camerele de supraveghere de la Primăria Timișoara nu funcționează, au declarat în exclusivitate pentru PRESSALERT.ro surse oficiale care au dorit să-și păstreze anonimatul. Poliția Locală Timișoara a transmis administrației Fritz mai multe sesizări legate de această situație, ultima chiar în luna decembrie. Din această cauză, Poliția nu a putut identifica decât o parte dintre cei care au făcut scandal în interiorul instituției în baza altor imagini. De mai bine de două luni de zile, postul polițistului local care era pe holul de la etajul unu, unde sunt cabinetele viceprimarilor și primarului, a fost desființat după conducerea Primăriei Timișoara a considerat că nu este nevoie de pază acolo. Din discuții a reieșit că există un plan de pază al clădirii Primăriei Timișoara, dar nu și o analiză de risc, care, în mod normal, ar trebui să identifice principalele vulnerabilități și în baza căreia să fie realizat dispozitivul de securitate.

 

2 COMENTARII

  1. Era Lache Robulache la butoane in vremea aia. Perucatul șef nu vroia sa se știe cine intră și cine iese de la el din „parohie”. Oricum, nemțãlãu’ m-a dezamăgit crunt. Speram altceva dar sunt aceleași combinații,doar buzunarul schimbat. Să pui foști comandanți in conducerea unor instituții, să scoți posturi cu dedicație…e același lucru ce îl făcea și lacheul interlopilor.

  2. Trebuie să cheltuiți banii cetățenilor pentru binele cetățenilor nu ca să vă apărați voi de ei. Faceți-vă treaba pentru care luați salarii grase și nu are nimeni nimic cu voi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.