A fost desemnat constructorul unui nou cămin pentru studenții UVT. Va fi...

A fost desemnat constructorul unui nou cămin pentru studenții UVT. Va fi cel mai mare din țară

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Construcția celui mai mare cămin studențesc din țară, o investiție a Companiei Naționale de Investiții (CNI) destinată studenților Universității de Vest din Timișoara, ca parte a campusului UVT, demarează la începutul acestui an.

Căminul se va ridica în zona Modern, pe str. Renașterii nr. 24B.

Valoarea investiției este de 138 milioane lei (plus TVA), din care 90 milioane lei componenta de construcții, cu un termen de realizare de doi ani.

Constructorul desemnat este compania Concelex, care va executa lucrarea după un proiect realizat de Concrete & Design Solutions.

Proiectul include construirea unui imobil de șapte nivele (S+P+4E+E5 parțial), cu o suprafață construită de 4.128 mp, cu o capacitate de 902 locuri în camere de două persoane și 32 locuri de cazare pentru persoane cu dizabilități, la care se adaugă și 156 locuri de parcare pentru autovehicule și 120 pentru biciclete, urmând să fie cel mai mare cămin studențesc din România.

„Noul cămin al Universității de Vest din Timișoara va crește substanțial capacitățile de cazare ale universității noastre, adăugând peste nouă sute de locuri la capacitățile existente. Atractivitatea UVT și a Timișoarei, ca oraș universitar, va câștiga un avans semnificativ prin această investiție, o recunoaștere binevenită a importanței naționale și internaționale a centrului nostru universitar”, a transmis, joi, rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.