Grindeanu în conflict cu predecesorul pe tema autostrăzilor: „Domnul Drulă știe, doar...

Grindeanu în conflict cu predecesorul pe tema autostrăzilor: „Domnul Drulă știe, doar se face că nu știe și aude selectiv”

0
DISTRIBUIȚI

Cătălin Drulă, fostul ministru USR al Transporturilor, l-a criticat luni pe actualul deținător al portofoliului, Sorin Grindeanu (PSD). Drulă a caracterizat drept „gafă” declarația lui Grideanu, potrivit căruia ar fi în lucru 80 km de autostradă, arătând că în acest moment sunt în lucru 293 km de autostradă și drum expres.

În replică, Sorin Grindeanu spune că „domnul Drulă știe, doar se face ca nu știe și aude selectiv”.

Ministrul social-democrat spune că acesta este probabil motivul pentru care Drulă a semnat un contract pentru completarea SF Ploiești- Brașov în care: pe o pagină scrie negru pe alb 30 de luni pentru etapa I și 46 de luni pentru etapa a II (cu startul logic după finalizarea primei etape!); iar pe altă pagină scrie că sunt 46 de luni care includ etapa I + etapa a II-a.

„Vorbim de un contract din care fiecare înțelege ce vrea și despre care Cătălin Drulă se laudă că l-a urmărit cu atenție în perioada în care a fost ministru.


L-a urmărit atât de atent încât nici el nu mai știe ce scrie în el! Sau știe prea bine?! Domnul Drulă încearcă să mute atenția opiniei publice, spunând că licitația a fost lansată pe vremea ministrului Lucian Bode și trece cu nonșalanță peste faptul că de fapt el, Cătălin Drulă, a semnat un contract vag și interpretabil. Ce nu mai spune fostul ministru este că pe parcursul celor zece luni care au trecut de la semnarea contractului: în opt luni a fost titular al acestei instituții!”, a precizat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a fost de părere că Drulă se face ca nu înțelege nici ce aude.

„Dovadă… reacția sa la cei peste 80 de km de drum de mare viteză care au termen contractual de finalizare anul acesta: adică 2022.

Și fără să mă antepronunț, am spus simplu: peste 80 de km:

  1. Sectorul de autostradă Chiribiș – Biharia, în lungime de 28,55 km
  2. Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești, cuprins între Craiova și Robănești, de 17,7 km
  3. Tronsonul 2 al Drumului de mare viteză al Drumului Expres Craiova-Pitești, cuprins între Robănești și Valea Mare, de 39,85 km.

Nu vreau să reamintesc de promisiunile domnului Drulă care vorbea despre deschiderea circulației pe 100 km de autostradă în 2021: a lăsat ZERO km deschiși + 24 de km de autostradă (pe Sebeș-Turda lotul 2)- cu lucrări blocate.

Drulă, kilometrii de autostradă nu au nume! Și am promis deja că nu tai panglici!”, a transmis, luni, ministrul Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.