Grindeanu despre centura de vest a Timișoarei: Primăria și CJT să se...

Grindeanu despre centura de vest a Timișoarei: Primăria și CJT să se pună la masă să discute

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Prezent vineri la Timișoara, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că se bucură că, de la ultima sa vizită, s-a semnat protocolul între Primăria Municipiului Timișoara și, așa cum a stabilit, CNAIR pentru intersecția cu Drumul Boilor și responsabilitățile fiecărei identități.

„Discuțiile s-au depășit, în acest moment toate impedimentele administrative au fost depășite astfel încât constructorul să își poată termina lucrarea în timp. De asemenea, pentru Drumul Boilor s-au împărțit responsabilitățile între Primăria Timișoara și CNAIR. Tot ce ține de utilități, de rezolvarea chestiunilor de rețele de utilități intră în responsabilitatea primăriei. Toate celelalte în responsabilitatea CNAIR. S-a semnat acest protocol așa încât și ultima piedică a fost înlăturată”, a declarat, vineri, ministrul Sorin Grindeanu.

Social-democratul s-a arătat din nou nemulțumit de stadiul lucrărilor la Centura de Sud a Timișoarei și a spus că va merge azi în inspecție pe șantier și va face presiuni asupra celor implicați în proiect pentru urgentarea lucrărilor.

În ceea ce privește șoseaua Timișoara-Moravița, ministrul Grindeanu spune că s-au făcut pași importanți

„Îmi doresc, încă nu e stabilită data, să mă întâlnesc cu omologul sârb și să fie întâlnirea la Timișoara, și doresc ca acest proiect să intre pe linie dreaptă și să nu mai fie întârziat și toate etapele implementării acestui proiect să aibă un calendar foarte clar.


Pot să vă spun că e în derulare un contract pe 30 de luni, care a fost semnat în martie 2020 pentru elaborarea studiului de fezabilitate. Asta înseamnă că în toamnă ar trebui să fie gata și să intrăm pe partea cealaltă, licitație pentru proiectare și execuție. E necesară o întâlnire cu partenerii sârbi pentru a elimina ultimele semne de întrebare care pot să blocheze acest proiect”, a afirmat ministrul Sorin Grindeanu.

Acesta a mai spus că va urmări îndeaproape și lucrările de pe șantierul de la autostrada A1 până la sensul giratoriu de la Sânandrei.

„Acolo s-au descoperit situri arheologice pe traseu, sunt tot felul de descărcări. Acest proiect trebuie să intre într-o nouă viteză. De asemenea, va fi urmărit îndeaproape”, a promis Grindeanu.

Despre bucata de autostradă lipsă dintre Holdea și Margina, ministrul Transporturilor a explicat că procedura de achiziție a fost una cu preselecție, s-au calificat șase companii care să ia parte la o nouă licitație. A fost contestat rezultatul de către cei care nu s-au calificat. Acesta a estimat că toate clarificările vor fi oferite până în 26 ianuarie.

Un alt subiect la care s-a referit ministrul, vineri, la Timișoara, a fost Centura de Vest a orașului, pe care ar vrea să o preia atât Consiliul Județean Timiș cât și Primăria Timișoara.

„Există reguli, iar cei cu care am semnat până acum protocoale le respectă. E bine să se pună de acord, să se pună lumea la masă. Traseul Centurii de Vest nu trece doar prin Timișoara, șoseaua mai trece și prin Utvin și Săcălaz. Deci nu e doar o responsabilitate a municipiului Timișoara. Am două cereri și din partea Primăriei și a CJT, să se pună la masa discuțiilor să ajungă la un numitor comun. În 24 de ore din momentul în care am acordul sunt dispus să semnez protocolul”, a mai spus ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.