Peste 1 milion de teste covid au fost realizate, în Timiș, de...

Peste 1 milion de teste covid au fost realizate, în Timiș, de la debutul pandemiei

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-827594408">

La finele anului care tocmai s-a încheiat, în județul Timiș a fost depășit pragul de 1.000.000 de teste pentru determinarea infecției cu virusul SARS-COV-2. Dintre acestea, un procent de 77,2% îl constituie testele RT-PCR.

„Acest rezultat reprezintă dovada colaborării și implicării personalului medical din cadrul instituțiilor sanitare, care a susținut în toată această perioadă activitatea de testare. Pe această cale aducem mulțumirile noastre echipelor din cadrul laboratoarelor, precum și colectivului Facultății de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, care a contribuit semnificativ la fiabilizarea laboratoarelor de testare RT-PCR de la nivelul județelor din vestul țării”, au precizat, luni, reprezentanții DSP Timiș.

În județul Timiș, aceste laboratoare au asigurat continuitatea testării, prin rotație, inclusiv în zilele nelucrătoare și sărbătorile legale.

„În județul nostru s-a înțeles pe deplin importanța testării, populația fiind încurajată în această direcție, fapt ce ne-a situat mereu printre primele locuri la nivel național, județul Timiș fiind recunoscut ca având cea mai extinsă testare raportat la populație”, au mai transmis cei de la DSP Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.