Încălzire cu apă geotermală pentru instituțiile publice din Dudeștii Vechi, în maxim...

Încălzire cu apă geotermală pentru instituțiile publice din Dudeștii Vechi, în maxim doi ani, pe bani europeni

0
DISTRIBUIȚI

În comuna Dudeștii Vechi din Timiș a fost demarat proiectul de producere și distribuție a energiei termice utilizând energie geotermală.

Se vor face două foraje pentru apa geotermală și o rețea prin care toate instituțiile publice vor fi încălzite cu agentul termic extras de la doi kilometri adâncime. Investiția se ridică la aproape 6,5 milioane de euro, iar banii provin din fonduri europene. Termenul limită de execuție a lucrării este sfârșitul anului viitor.

Viziunea administrației este ca în următorii ani extinderea rețelei să cuprindă întreaga comunitate.

Pentru început, 16 clădiri care găzduiesc instituțiile publice din Dudeștii Vechi vor fi încălzite cu apă geotermală.

Pe lângă reducerea semnificativă a costurilor cu utilitățile, care se ridică la câteva sute de mii de lei, în perioadele reci, cel mai mare beneficiu este reducerea amprentei de carbon, spune primarul Bono Cucalan.

„Nu mai trebuie să tăiem lemne, nu mai trebuie să cheltuim sute de mii de lei pe an pe încălzirea instituțiilor publice, clădiri, școală, grădiniță, liceu, primărie ș.a.m.d.


Este o energie verde și singurele costuri vor fi cu niște pompe care împing apa în rețea, salvăm 80% din costuri. Cel mai important este că nu vom mai tăia lemne”, a declarat primarul Bono Cucalan la Radio Timișoara.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.