Județul Timișul va fi prezent la Expo Dubai, eveniment ce are o dată la cinci într-un mare oraș al lumii,
„Anunț în premieră că Timișul va fi singurul județ din țară care va avea o săptămână dedicată la Expoziția Mondială de la Dubai. Vom avea reprezentații artistice, prezentări de proiecte de investiții, cu ce poate fi Timișul diferit în context european și global, astfel încât să fie atrăgător pentru oamenii de artă, fiindcă vom promova și proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023 sau pentru investitori deoarece avem pe lista scurtă pe care o vom trimite la Dubai două proiecte foarte importante, terminalul cargo de la Aeroportul Timișoara și pistă de testare pentru automobile autonome”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica. Săptămâna dedicată județului Timiș va avea loc la începutul lunii martie.
Acesta susține că cine nu merge la această expoziție organizată o dată la cinci ani, practic nu există.
„Eu zic că trebuie să profităm de această expunere pe care expoziția ne-o dă, fiindcă această zonă este în centrul atenției, jumătate de an, între octombrie 2021 și martie 2022. Practic, la începutul lunii martie și România va avea o zi dedicată ei, va fi și președintele Klaus Iohannis acolo și dorim că proiectele Timișului să profite de această expunere maximă pe care țara noastră o va avea la Dubai, la expoziția mondială”, a declarat Alin Nica.
Liderul administrației județene a fost la Dubai în urmă cu două luni pentru pregătirea evenimentului.
„Vom avea un program artistic care va arăta tradițiile și cultura locală din mai multe zone ale județului Timiș, am lansat invitații primăriilor din județ, universităților, centrelor de cultură, instituțiilor de artă și artiștilor și vom avea o reprezentare pe măsură.
Încercăm să identificăm finanțator. Deja am fost la Dubai, la expoziția mondială în luna noiembrie și am discutat de terminalul cargo cu mai mulți potențiali investitori care s-au arătat interesați de investiție. Eu zic că sunt interese foarte mari de a dezvolta această componentă cargo, nu doar din Orientul Mijlociu, ci și din Germania, Turcia, SUA, pentru că am discutat și cu ambasadori și cu oameni de afaceri din aceste țări și sper să stârnim cât mai mult interes astfel încât să obținem cea mai bună soluție de investiții în acest terminal care este important pentru noi”, a declarat Alin Nica.
Dorința președintelui CJ Timiș este ca județul nostru să devină un hub regional. „Timișoara este pe locul doi, după București ca și marfă transportată pe calea aerului. Practic, Aeroportul Timișoara este sursă pentru 5.000 de tone anual de transport de marfă către diverse destinații din Europa și din lume. Bucureștiul transportă 20.000 de tone anual, iar toate celelalte aeroporturi din țară abia dacă ajung la cât transportă Timișoara. Pe calea aerului se transportă marfă de obicei de volum redus, dar de o valoare adăugată mare. Componentele electronice sunt cele vizate cel mai mult pentru că viteza de transport e importantă. Ceea ce dorim să facem din acest terminal cargo e să devenim un hub regional, european de comerț electronic”, a mai declarat Nica.