Mai mulți reprezentanți AUR, în frunte cu George Simion, au intrat „cu...

Mai mulți reprezentanți AUR, în frunte cu George Simion, au intrat „cu scandal” în Primăria Timișoara. Fritz: „Asaltul bandelor lui George Simion (…) nu are legătură cu libertatea de exprimare” UPDATE Reacția Jandarmeriei

7
DISTRIBUIȚI

„Caravana AUR”, care călătorește prin țară cu scopul declarat de a strânge semnături pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis, a ajuns astăzi și în Timiș. Liderul formațiunii, George Simion, s-a întâlnit cu mitropolitul Banatului, căruia i-a mulțumit „pentru sfaturile duhovnicești pe care ni le-a dat la sosirea în Banat”, apoi a forțat intrarea în Primăria Timișoara alături de susținătorii săi.

Cei câțiva zeci de oameni veniți cu autocarul, printre care și Florin Măneanu, liderul Noua Dreaptă Mehedinți, au pătruns abuziv, fără măști de protecție și cu largul concurs al polițiștilor locali aflați la intrarea în instituție, care s-au dat la o parte, în zona în care se aflau oamenii care își așteptau rândul la camera 12, serviciul de relaționare directă cu cetățenii al municipalității, au declarat surse din Primăria Timișoara pentru PRESSALERT.ro. Reprezentanții AUR au ajuns până la etajul I, unde George Simion ar fi încercat să-l îmbrâncească pe city-manager, conform acelorași surse, după care grupul a părăsit clădirea, scandând „ieși afară, javră ordinară” sau „rușine să vă fie!”.

Grupul gălăgios nu a avut succes în încercarea de a intra în audiență la primarul Dominic Fritz, George Simion trăgând concluzia că edilului-șef îi este frică să discute cu el.

Primarul Fritz consideră că singurul scop al evenimentelor a fost să creeze haos în Primăria Timișoara și acuză Jandarmeria și Poliția Locală că nu au luat măsuri.

„O bandă de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion, aduși la Timișoara cu autocarul, împreună cu organizația Noua Dreaptă din Mehedinți, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forță fizică.


Scopul acestor bande a fost să creeze haos și panică în instituție și printre timișorenii care aveau treburi legitime de rezolvat la Primărie. Este inadmisibil că Jandarmeria și Poliția Locală au asistat impotente la acest act violent. Asaltul bandelor lui George Simion asupra instituțiilor democratice ale statului, prin tupeu și intimidare, nu are legătură cu libertatea de exprimare și ne oferă o pre-vizionare a ceea ce se poate întâmpla cu România, dacă rămânem impasibili la acest fenomen. Accept dreptul oricui de a protesta atât timp cât acest lucru se desfășoară pașnic, fără a pătrunde, prin violență, în Primăria Timișoara, în oricare altă primărie din țară, în instituțiile statului. Cer instituțiilor abilitate să îi identifice pe cei care au încălcat legea și să îi sancționeze pentru a preveni repetarea acestui act, în altă parte. Am declanșat o anchetă la Poliția Locală, pentru a afla de ce forțele de ordine au permis acțiunea de azi, și mă aștept ca și la Jandarmerie să-și verifice procedurile. De asemenea, partidele aflate la guvernare, PSD și PNL, au datoria să condamne politic ceea ce s-a întâmplat în Timișoara. Un lucru să fie clar: pe mine nu mă intimidează aceste violențe anti-democratice. Doar îmi întăresc convingerea că trebuie să luptăm, mai mult decât oricând, pentru valorile noastre. Timișoara este și va rămâne un oraș al respectului și bunului simț, multicultural și deschis, unde xenofobia și violența anarhică nu au ce căuta”, a transmis Dominic Fritz.

UPDATE „Astăzi, în jurul orei 14:30, aproximativ 20 de membri ai unui partid politic au pătruns în clădirea Primăriei Timișoara, pe o ușă din spatele cladirii destinată accesului publicului, pretinzând că doresc să se înscrie în audiență. Accesul le-a fost permis de Poliția Locala, dar imediat au tulburat liniștea, prin scandări și zgomote puternice. Polițiștii locali care asigurau respectarea regulilor de acces în instituție i-au scos din cladire și au sesizat elementele de dispozitiv ale Jandarmeriei, aflate în imediata apropiere, într-o misiune de asigurare a ordinii publice. Persoanele au fost identificate și urmează să fie sancționate pentru neportul măștii de protecție și tulburarea liniștii publice”, a transmis Jandarmeria Română.

„Cu privire la incidentul care a avut loc în incinta Primăriei municipiului Timișoara, vă comunicăm ca polițiștii timișoreni s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violarea sediului profesional, în care se efectuează cercetări sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, pentra stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor”, a transmis și IPJ Timiș.

7 COMENTARII

  1. N-au intrat cu scandal, nu au fost lasati sa intre in audienta. E perfect constitutional. Nu mai dezinformati, va rog! Nu s-a strigat nimic pana incompetentul Fritz nu le-a blocat accesul.

  2. bine ca la astia le-a facut repede dosar penal. lu fritz care a fost contact al covinfectatului nica si nu s-a izolat ci din contra, nu-i face nimeni nimic

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.