Melodii de neuitat la primul concert al formației West Side Story, care...

Melodii de neuitat la primul concert al formației West Side Story, care poate fi vizionat online

0
DISTRIBUIȚI
Horea Crișovan, unul din membrii formației Wets Side Story

Primul concert al formației West Side Story – desfășurat în luna decembrie a anului trecut – poate fi vizionat online, îndrăgostiții de muzică având parte de un recital deosebit care marchează reinterpretarea unor compoziții din repertoriul unor formații care au scris istorie în viața muzicală a orașului Timișoara.

Bogdan Bogy Nagy – voce, Horea Crișovan – chitară, Florin „Flocea“ Cvașa – tobe, Victor Miclăuș – bass și Marcelle Poaty Souami – claviaturi au debutat în fața publicului în cadrul evenimentului Gala Excelenței Bănățene (supranumit de unii drept „Nobelul Banatului”) care a fost filmat de TVR Timișoara, iar pe viitor acest super – grup își propune să interpreteze și alte piese.

„De-a lungul istoriei muzicale a acestui oraș drag nouă, Timișoara, cu siguranță un lucru nu a lipsit: TALENTUL. La acest element important s-au adăugat multiculturalismul, respectul pentru cei care au deschis cu greu drumul spre Marea Muzică, empatia și nu în cele din urmă, simpatia pentru muzicienii cu care am crescut.


Bogy, Flocea și Victor sunt alături de mine reprezentanți ai generației de sacrificiu. Ai generației ce a balansat periculos și dureros între cele două lumi: pre și post 1989. La această combinație atentă și atomică s-a adăugat firesc un reprezentant important al generației «iertate» de alb-negrul dinaintea Revoluției – Marcelle Poaty Souami. Nu atribuim niciunuia dintre noi extra-merite sau plusvaloare. Ne-am adunat pentru o cauza nobilă. Pentru a făuri un arc muzical acordat cu timpul prezent. Acest proiect muzical al excelenței bănățene se vrea echidistant dar în același timp personal. Cu discurs sonor original adaptat secolului XXI și vremurilor pe care le trăim. Rădăcinile sunt foarte clar ancorate în continuum-ul glorios și în multe cazuri încătușat pe nedrept al Muzicii Timișorene. În viitor repertoriul acestui supergrup al generației de sacrificiu se va îmbogăți cu piese ale altor artiști minunați născuți în Timișoara și de ce nu cu piese proprii. Am ales reinventarea acestor piese și ne-am imaginat cum ar suna ele compuse din nou în 2021.Deoarece au fost făcute atât de bine la vremea lor,și noi am crescut cu multe dintre ele nu am reușit să le aducem în extrem sau să le adaptăm forțat stilurilor muzicale la modă ci doar să le personalizăm în maniera noastră“, spune Horea Crișovan despre acest proiect.

Coordonatorul acestui supergrup este binecunoscutul realizator de emisiuni radio muzicale Bogdan Puriș, cel care a „nășit“ dealtfel și proiectul RockING, inițiat cu prilejul manifestărilor inițiate pentru sărbătorirea împlinirii a 100 de ani de existență a Politehnicii Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.