Ministerul Sănătății face licitație internațională pentru construirea unei clădiri în incinta Spitalului...

Ministerul Sănătății face licitație internațională pentru construirea unei clădiri în incinta Spitalului Județean Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Ministerul Sănătății a lansat procedura de licitație internațională competitivă pentru construirea unei clădiri în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu” Timișoara.

„Zilele acestea se lansează licitația pentru construcția unui  obiectiv major, pentru care m-am luptat din perioada 2014-2016, când am convins Banca Mondială să finanțeze o construcție care să conecteze cele trei clădiri ale Spitalului Județean Timișoara (clădirea veche, Casă Austria ai Ortopedia) pentru a realiza, în sfârșit, un complex funcțional”, a anunțat, marți, medicul Dorel Săndesc, șeful Secției ATI din Spitalul Județean.

În pavilionul nou construit, cu regim de înălțime S+P+4E+5Eth+Heliport, vor funcționa integrat următoarele compartimente și secții medicale: UPU-SMURD cu 58 de posturi; Centrul de Arși, având șase boxe pentru mari arși, șase rezerve pentru arși intermediari și post-critici și cinci paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă; Clinica de Anestezie și Terapie Intensivă cu 27 posturi; Blocul Operator cu 25 de săli de operație; spațiile conexe (sterilizare, farmacie, spații administrative și logistice, spații tehnice, adăpost ALA etc.) și heliport.

Investiția mai prevede realizarea unei pasarele de legătură cu clădirile existente ale spitalului și reorganizarea circuitelor medicale.


Operaționalizarea se realizează de către Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale din cadrul Ministerului Sănătății.

Termenul estimat de finalizare al proiectului este Decembrie 2024.

Anunțul de licitație se regăsește la adresa: http://www.ms.ro/wp-content/uploads/2022/01/2022.01.21_Specific-Procurement-Notice_CW_Emergency-Clinical-Hospital-TM.pdf

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.