Patru trenuri de călători blocate în Oltenia, după ce un copac a...

Patru trenuri de călători blocate în Oltenia, după ce un copac a căzut peste fire

0
DISTRIBUIȚI

Circulația feroviară se desfășoară în condiții de meteo nefavorabile în sudul țării, pe raza Regionalei CF Craiova, unde se acționează cu două drezine pantograf, între stațiile Gura Motrului și Filiași pentru înlocuirea firului de contact, rupt de un copac prăbușit pe calea ferată.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că circulația trenurilor se desfășoară în condiții de meteo nefavorabile pe rețeaua feroviară din partea de sud a țării, pe raza Regionalei CF Craiova, unde personalul feroviar acționează cu două drezine pantograf, între stațiile Gura Motrului și Filiași pentru înlocuirea firului de contact, rupt de un copac prăbușit pe calea ferată, și pentru restabiliarea sistemului de alimentare cu energie electrică.

„Personalul de intervenții acționează la această oră cu două drezine pantograf pe firul II, la intrare în stația Gura Motrului, pentru reluarea traficului cu tracțiune Diesel.


Intervențiile vor continua apoi pe firul I, pentru restabilirea circulației în condiții normale de trafic, pe acest segment feroviar. Menționăm faptul că 4 trenuri de călători – IR 349 (Craiova – Timișoara – Arad), IR 73 (Curtici – București), R 9508 (Drobeta Turnu-Severin – Craiova) și R 9015 (București – Târgu Jiu) – sunt staționate temporar în gările adiacente, unde dispun de alimentare cu energie electriçă și căldură, acestea urmând să fie reînscrise in circulație, pe firul II, cu tracțiune Diesel”, spune Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR SA.

Aceasta precizează că măsura staționării temporare, în intervalul necesar intervențiilor, și dublarea garniturilor cu locomotivă Diesel au drept scop reducerea întârzierilor și asigurarea continuității circulației, concomitent cu desfășurarea lucrărilor în zona afectată.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.