Reunire pe zăpadă pentru Politehnica Timişoara. Lot mai numeros pentru antrenorul Nicolae...

Reunire pe zăpadă pentru Politehnica Timişoara. Lot mai numeros pentru antrenorul Nicolae Croitoru FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica s-a reunit azi pentru abordarea a ceea ce a mai rămas din sezonul 2021-22 al Ligii 2. Alb-violeţii, care au încheiat anul trecut pe un trend ascendent după dezamăgirile de la începutul toamnei, nu au deocamdată noutăţi certe, dar cu siguranţă antrenorul Nicolae Croitoru va avea mai multe soluţii pentru sezonul de primăvară.

Nu mai puţin de 33 de jucători s-au prezentat azi la „Dan Păltinişanu”, dintre aceştia cinci sunt din afara clubului. Antrenorul timişorenilor acordă în continuare o atenţie şi juniorilor. Printre cei care deocamdată doar se pregătesc cu Poli se numără Gabriel Plumbuitu (17 ani) – junior căruia i se întrevedea un viitor frumos, Alexandru Iamandache (22 ani) – „decarul” Pucioasei, fosta echipă a antrenorului Nicu Croitoru, dar şi Balsa Rogosic (25 ani), atacant muntenegrean care a mai fost testat în toamnă. De altfel, de mâine e aşteptat să se alăture echipei şi celălalt străin care s-a mai pregătit cu Mera şi compania – Stefan Vukoje (sârbo-englez, ex-Brighton, născut în 2001).

Din cauza vremii prima şedinţă a fost la Baza 2, pe sinteticul acoperit de nea. Portarii au fost mai avantajaţi, începând ziua pe terenul sintetic protejat de balon.

„Astăzi începem pregătirea pentru noul an, e un sezon foarte important pentru echipa noastră, pentru că sunt nouă jocuri – nouă jocuri foarte dificile, iar situaţia din clasament ne obligă să tratăm cu foarte mare atenţie această perioadă. Ca şi număr sunt suficiente amicale, ne-am fi dorit să avem adversari şi din ligile superioare – Liga 2 şi Liga 1. În cazul primei divizii lucrurile sunt mai greu de realizat, pentru că Liga 1 începe sezonul destul de devreme. Cu echipele de Liga 2 nu am reuşit din păcate să realizăm niciun joc de pregătire, însă vedem ce se va întâmpla. Nici cu Ripensia, nici cu Viitorul Pandurii, au mai fost şi alte discuţii cu alte echipe, programul este diferit şi nu am reuşit să cădem de acord”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii, cu referire la programul de amicale poate nu foarte spectaculos.

„Vor fi noutăţi la nivelul lotului, pe care la finalul săptămânii le vom anunţa. Practic vom finaliza lotul cu care vom începe cantonamentul de săptămâna viitoare (…) Numeric suntem mulţi săptămâna aceasta, dar de săptămâna viitoare nu o să mai fim la fel de mulţi, vom intra în cantonament cu 24 de jucători (…) Vor fi şi plecări, de asemenea îi vom anunţa la finalul săptămânii pe jucătorii care nu vor mai face parte din lot”, a conchis Nicolae Croitoru.

„Sperăm să avem o pregătire foarte bună, să fim sănătoşi şi să avem rezultate mult mai bune faţă de toamna trecută şi să nu avem emoţii la retrogradare. Sper să fim sănătoşi, să avem tot lotul la dispoziţie şi să facem cât mai multe în aceste trei etape rămase (din sezonul regular). Din ce am văzut, săptămâna aceasta terenurile vor fi mai mult îngheţate, de săptămâna viitoare se îndreaptă cât de cât vremea. Anul acesta iarna a fost mai blândă decât în ceilalţi ani… Cel mai important e să nu ne accidentăm. E foarte greu să prinzi iarna adversari, majoritatea echipelor pleacă… în alte ţări şi nici nu prea avem echipe de Liga I pe lângă noi, în afară de UTA… Sperăm să vină jucători, să ne ajute, asta e cel mai important”, a spus şi mijlocaşul Alin Ignea, unul dintre cei mai experimentaţi jucători din lot.

Lotul prezent la reunire: George Păduraru, Harrison Devenish-Meares, Rareş Murariu, Mario Cuzmanovici (portari); Nicolae Sofran, Tudor Moţiu, Ioan Mera, Cristian Scutaru, Cristian Bocşan, Răzvan Prodan, Cosmin Huminic, Claudiu Pamfile, Cătălin Oanea, Alin Ignea, Rareş Lazăr, Adrian Zaluschi, Ervin Bakoş, Doru Andrei, Răzvan Erceanu (n.


2006), Denis Radu, Cosmin Bîrnoi, Octavian Ursu, Erik Gerbi, Roberto Haţegan, Samuel Costea, Vlad Bâte, Daniel Olariu, Alexandru Iamandache (Pucioasa, n. 1999), Balša Rogošić (FK Zeta – Muntenegru, n. 1996), Gabriel Plumbuitu (Metaloglobus, n. 2004), Alexandru Gaşpar (împrumutat la Periam, n. 2003), Emanuel Gheorghiţă (Câmpulung, n. 2003) şi Luigi Marius Pop (Sportul Şimleu, n. 2003) (jucători de câmp). Au absentat: Robert Popeţ, Sebastian Serediuc (motive medicale) şi Daniel Benzar (suspendat de club).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.