Primă victorie pentru Primăria Timișoara în procesul intentat de trei membri de...

Primă victorie pentru Primăria Timișoara în procesul intentat de trei membri de sindicat

0
DISTRIBUIȚI

curtea de apel timisoara

Primăria Municipiului Timișoara a anunțat că a câștigat astăzi, în primă instanță, procesul intentat de trei angajați prin Sindicatul Liber al Angajaților din Primăria Timișoara în vederea suspendării dispozițiilor de înființare a comisiei paritare și a comisiei de disciplină a instituției.


Prin aceeași sentință, instanța a respins și cererea sindicatului ca primăria să plăteascã cheltuieli de judecată.

„Comisia paritară și comisia de disciplină au fost înființate la finalul anului trecut, prin dispoziție a primarului, conform prevederilor legale. Cele două comisii au un rol important în buna funcționare a instituției și sunt formate din angajați ai Primăriei Municipiului Timișoara. Comisia paritară contribuie la îmbunătățirea activității și este garantul dialogului social prin prisma atribuțiilor avute. Comisia de disciplină este cea care cercetează abaterile disciplinare ale funcționarilor publici și propune sancționarea disciplinară. Sindicatul a încercat să impună includerea unor membri în aceste comisii, în ciuda faptului că reprezintă un număr mic de angajați din instituție și nu este reprezentativ”, a transmis Primăria Timișoara.

Decizia magistraților nu este definitivă, ci poate fi contestată cu apel.

Acesta este doar unul dintre procesele intentate de angajați, prin sindicat, Primăriei Timișoara, cel mai important vizând noua organigramă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.