Primăria își plătește singură chirie pentru sediul ce va fi ocupat de...

Primăria își plătește singură chirie pentru sediul ce va fi ocupat de Asociația pentru Promovarea Timișoarei. Diaconu: „Este inedit, vă felicit pentru o deosebită realizare”

3
DISTRIBUIȚI

Un proiect de hotărâre postat marți pe pagina de internet a municipalității a intrat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Timișoara la capitolul suplimentare.

Aleșii au trebuit să decidă dacă închiriază prin atribuire directă spaţiul din Timişoara, str. Vasile Alecsandri nr. 1, SAD 3, pe o perioadă de trei ani către Asociația pentru Promovarea Timișoarei.

De fapt, s-a dovedit că sediul se află în Piața Libertății și a fost ocupat în trecut de Agenția Antidrog. Suprafața sediului este de 42,93 mp, iar prețul de închiriere propus a fost de 15 euro/mp.

„V-am mai spus și când ați creat această aberație juridică numită Asociația pentru Promovarea Timișoarei, aveați instrumentul de a ocupa un spațiu al primăriei. Acum am ajuns în altă aberație în care primăria își plătește ei 15 euro pe metrul pătrat chirie. Aici am ajuns pentru că această asociație nu are altă sursă de finanțare, decât o cotizație din asta fantezistă împotriva legii finanțelor publice locale, dar din care noi plătim chirie către primărie. Este inedit, este beautiful și vă felicit din nou pentru o deosebită realizare”, a spus consilierul local Dan Diaconu de la PNL.

În replică, Paula Romocean de la USR i-a răspuns că în clipa de față nu există o procedură pentru stabilirea prețului chiriei spațiilor ocupate de fundații și asociații. Aceasta a propus un amendament, spunând că 15 euro este prețul maxim perceput de Primăria Timișoara pentru spații, și că asociațiile și fundațiile plătesc în general 1-2 euro pe metrul pătrat.

„Eu nu votez o asemenea aberație, adică la o asociație îi ceri 15 euro pe metrul pătrat și la o firmă de construcții, care are profit, să-i ceri doar cinci euro pe metrul pătrat. Domnule, am tâmpit la cap? Chiar așa am ajuns? Ne facem de râsul lumii în Timișoara”, a spus consilierul Lucian Căldăraru de la PNL.

„E nevoie de o analiză a contractelor existente și setarea unor criterii foarte clare pentru închiriere.


Lucrurile acestea trebuie să se întâmple la Patrimoniu. Degeaba ne certați pe noi”, a spus consilierul Aida Szylagyi de la USR.

Consilierul local Ștefan Sandu a spus că s-a mai încercat actualizarea spațiilor Primăriei Timișoara, iar jumătate au ajuns în paragină.

Adrian Lulciuc de la PNL a propus ca UCA (Unitatea Centralizată de Achiziții) înființată în ședința de marți a Consiliului Local Timișoara să se ocupe cu licitațiile spațiilor municipalității.

„Să votăm cinci euro la un SRL și 15 euro la o asociație desigur că trebuie să ne dăm palme ca și colegele noastre. Să plafonăm la trei luni acest minunat contract și în acest interval sunt convins că vom găsi un sponsor care să primească în spațiu această minunată asociație care va promova Timișoara peste hotare, pe Terra, în galaxie ș.a.m.d. Haideți să găsim un sponsor și să nu ajungem în presa națională, europeană și internațională cu aberațiile care s-au votat azi”, a spus Moșiu.

Viceprimarul Cosmin Tabără a propus să rămână câteva luni chiria de 15 euro pe metrul pătrat.

„Creăm un precedent să coborâm prețul sub raportul de evaluare și nu se mai justifică actele, iar în viitor putem găsi o formulă inclusiv de contract de comodat”, a spus edilul.

„În urmă cu nouă ani, noi am făcut o greșeală, aveam același entuziasm pe care colega Romocean îl are, și am votat chiriile la spațiile pe care primăria le deținea la piața de atunci și le-am mărit, cred că de patru ori. Am rămas cu sute de spații, am revenit după vreo nouă luni și am regândit, dar asta nu ne-a scutit de faptul că și acum avem spații părăsite pentru că nu ne-am dat seama că primăria nu este un jucător pe piața imobiliară. Eu propun ca la aceste asociații, fundații, mai ales dacă primăria este cotă parte, să gândim din start contracte de comodat, să nu mutăm banii dintr-un buzunar în altul. Haideți să gândim un comodat sau să amânăm proiectul”, a afirmat consilierul Radu Țoancă de la PSD.

Tabără a răspuns că Asociația pentru Promovarea Timișoarei are nevoie de un sediu cât mai urgent.

Proiectul a fost votat cu 17 voturi pentru și trei abțineri.

3 COMENTARII

 1. Mă scuzați domnule Diaconu. Ați vorbit vreodată în toată viața dumneavoastră sau v-ați oprit măcar pentru o singură secundă să vorbiți cu marele senator dl Nicolae Robu, cu amici deputați și senatori din PNL care au venit și au trecut și a căror nume le cam uităm din când în când sau care parcă uită că sunt fix ei senatori de Timiș – ahem Gorghiu care-și caută arborele genealogic la Argeș – și să le spuneți „vă rog eu frații mei, haideți să facem legea asta nenorocită a turismului unde să băgăm niște organizații de management a destinației”.

  Nu frate. PNL, PSD, PWhatever n-ați mișcat absolut nimic în direcția asta. Apoi veniți și criticați la rând exact, dar EXACT soluția lui Bolojan care aduce la Oradea Turiști în număr tot mai mare, în loc să-i atragă la Timișoara. V-ați uitat o dată în oglindă când ați împroșcat cu mizerie o inițiativă bună doar din dorința de a mai fi recompensați cu un os pentru poluarea fonică din Consiliul Local?

  Unde ați făcut ceva pentru promovarea și managementul destinației Timișoara? Unde? Absolut penibil. Și nu o spun ca trolii care nu înțeleg de fapt articolul citit, ci din pozitița de cetățean care își iubește orașul, lucrează pentru el și își vede prietenii cum pleacă pentru că n-ați fost capabil să administrați Timișoara și s-o aduceți la potențial, ca apoi să vă văicăriți continuu (și atât).

  • Și uite asa ne faci “troli” pe noi cititorii ..tipic urs-ist! 2 ani zero rezultate. Doar Invenții cum sa mai stoarceți un ban. Cu siguranța chiria de 15€ o sa atragă turiști.
   HEIL FRITZ !!!

 2. Poate ar trebui sa ii consiliezi pe copilasii aia din primarie ca de aia ai venit trimisa de seful de la Bucuresti. Sau esti pe campanie? Tu si aia friguti ar trebui sa nu mai folositi numele lui Bolojan acela e primar. Al tau, scuze … voi votati toti pe liste suplimentare ca nu aveti CI de Tm?! La Timisoara cand a inceput schimbarea voi unde erati?! La cursuri in Franta sau pe unde? NU AVETI SPIRIT SI VORBA DE BANAT! Se SIMTE MIROSUL de capitala in scris. Nu esti jurnalista daca postezi materiale doar de sustinere si atac daca cineva isi permite nu sa critice, sa puna o intrebare. Spirit… cand in Timisoara se introducea Cartea Funciara, nu eram in Ro iar la tine la tara, la Bucur aveati toaleta in papusoi. Verifica unde te afli. Macar tu nu esti analfabeta functionala ca un vice care pentru ca nu a primit functia la Conti – intrebati fostii colegi de cate ori a fost atentionat pentru comportament – a fost pus sa conduca Timisoara. Nu poate, nu a vrut dar partidul nu a avut pe cine. A lipit omul la afise … si a trollat… sictir si sa se duca la orasul ala frumos facut de Bolojan. Adica Ceau… si Pa Pa…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.