Programul pregătit de Casa de Cultură a Municipiului Timișoara pentru Ziua Culturii...

Programul pregătit de Casa de Cultură a Municipiului Timișoara pentru Ziua Culturii Române

0
DISTRIBUIȚI

Sub egida „Poftim cultură!”, de Ziua Culturii Române, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara organizează câteva manifestări inedite.

Astfel, sâmbătă, 15 ianuarie, la ora 15:00, în Piața Libertății, câțiva studenți actori vor porni într-un periplu cultural, cu mijloacele de transport în comun de pe liniile de tramvai 4, 9, de troleibuz 14, 15, 16, 17 și de pe linia de autobuz 33, unde călătorii vor asista la performance-uri spontane, pe texte ale unor autori români unanim apreciați.

De asemenea, cu aceeași ocazie, elevi ai școlilor gimnaziale 19, 30, ai Colegiului Național Pedagogic și ai Liceului Teoretic Special Iris au pregătit texte manuscrise sau în Braille, cuprinzând fragmente din autori români.


Textele astfel redactate vor fi găzduite de brutăriile Prospero din Centru, dar și din cartiere, pe Bd. Cetății, la Sala Olimpia, în zona Soarelui și în cartierul Dâmbovița.

Tot sâmbătă, 15 ianuarie, brăduții din Piața Libertății vor porni către asociațiile de proprietari care i-au solicitat, precum și către creșe și grădinițe din cartiere, pentru a fi plantați.

De asemenea, și Muzeul Satului Bănățean a pregătit o serie de evenimente, sâmbătă, cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.