Proiecte noi pentru vechi stațiuni din vestul țării, atât pentru sporturi de...

Proiecte noi pentru vechi stațiuni din vestul țării, atât pentru sporturi de iarnă, cât și pentru turismul de vară FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1684159065">

Trei zone de schi deja consacrate, Straja – catalogată drept o stațiune de interes local, zona Parâng-Petroșani – stațiune turistică de interes național și stațiunea Pasul Vâlcan, cu peste 30 de kilometri de pârtii, continuă să fie și în acest sezon hibernal una din destinațiile preferate ale câtorva mii de iubitori de munte, de sporturi de iarnă sau de drumeții prin zăpadă, ele fiind principala atracție turistică din defileul Jiului.

Proiecte turistice la Aninoasa

Zona extrem de atractivă este însă prea puțin cunoscută și exploatată față de potențialul ei atât de ofertant și pentru celelalte anotimpuri, așa încât au început să se contureze proiecte pentru noi amenajări turistice. Unul dintre acestea este cel al administrației din Aninoasa, care dorește să unească Pasul Vâlcan de stațiunea Straja prin Pășunea Cândeț Leș, care aparține de micuțul oraș din Valea Jiului, locul fiind propice pentru amenajarea unor pârtii de schi.

Fosta așezare minieră, rămasă fără activitate economică, încearcă acum să supraviețuiască prin turism, și caută să pună în valoare minunatele împrejurimi de care dispune. Pentru ca investiția să fie atractivă pentru turiști și în timpul verii, proiectul prevede și amenajarea unei pârtii de sanie pe șine și a uneia artificiale pentru schi, cu zăpadă artificială, a unor trasee pentru ciclism, precum și alte posibilități de agrement, să sprijine micii producători agroalimentari, meșteșugarii locali și să facă cunoscute tradițiile specifice, căci eco-turismul pare a fi singura șansă de redresare a comunității. Se dorește, de asemenea, amenajarea unor noi trasee turistice pentru facilitarea accesului spre rezervațiile naturale și ariile protejate, spre alte destinații prea puțin cunoscute, dar și o mai bună promovare a monumentelor istorice din Valea Jiului sau a siturilor industriale, foste exploatări miniere, care să fie incluse în circuite turistice.

Modernizare a stațiunii Râușor

Proiecte de modernizare și de extindere a pârtiilor există și pentru stațiunea Râușor din Masivul Retezat, dar sunt prevăzute și alte investiții, menite să atragă turiști pe tot parcursul anului.

Și în momentul de față există o pârtie dotată cu teleschi, iar pentru celelalte anotimpuri, trasee marcate pentru drumeții în Parcul Național Retezat, un parc de aventură și un perete de escaladă, dar se dorește extinderea pârtiilor de schi și modernizarea instalațiilor de transport pe cablu.

Surse foto: servuspress.ro, romaniacurata.ro, mesagerulhunedorean.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.