Proprietarii de clădiri din zonele istorice ale Timișoarei, sprijiniți să amenajeze mansarde...

Proprietarii de clădiri din zonele istorice ale Timișoarei, sprijiniți să amenajeze mansarde în poduri

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a elaborat „Strategia privind mansardarea podurilor din clădirile existente în zone protejate”.

Astfel, pentru a crește șansele de reabilitare a fondului construit, această strategie vine în sprijinul proprietarilor interesați în ceea ce privește mansardarea clădirilor existente în zonele protejate, excluzând clădirile sau operele de artă declarate monumente istorice singulare și înscrise ca atare în Lista monumentelor istorice.

Autorizarea lucrărilor de mansardare a clădirilor existente în zone protejate este admisibilă doar în situația în care starea structurii de rezistență și a finisajelor este conformă legislației în vigoare.

În caz contrar, mansardarea este condiționată de reabilitarea structurii de rezistență și a fațadelor, măsură prin care autoritatea publică locală urmărește creșterea calității arhitectural-ambientale a patrimoniului construit.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, mansardarea va fi permisă doar în cazul în care aceasta nu va modifica regimul de înălțime al clădirii și nici aspectul acesteia, modificările fiind permise doar în interiorul podurilor existente.

„Numeroși proprietari de clădiri aflate în zonele istorice protejate ale Timișoarei doresc să mansardeze aceste clădiri fie ca investiție comună a asociației, fie prin cooptarea unui investitor extern.


Această strategie va crea contextul prin care proprietarii și asociațiile de proprietari vor putea să facă rost de fondurile necesare pentru reabilitarea atât a structurii de rezistență a clădirii, în cazul în care acest lucru este necesar, cât și a acoperișului și fațadelor. Ea vine în completarea programului de sprijin pentru reabilitarea clădirilor istorice pe care Primăria Timișoara îl implementează de anul trecut și pentru care anul acesta vom aloca un fond de șase milioane de lei. La acest fond se adaugă și o sumă care se va regăsi în bugetul de anul acesta și care va permite ca primăria să acopere cota ei pentru reabilitarea acelor clădiri unde deține apartamente sau spații comerciale”, a declarat, luni, primarul Timișoara, Dominic Fritz.

Strategia a fost publicată pe site-ul Primăriei Timișoara și poate fi consultată aici: Proiecte de hotărâri – Primăria Municipiului Timișoara (primariatm.ro).

Ea va intra în vigoare după ce va fi aprobată de Consiliul Local Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.