Reacția Primăriei Timișoara după eliminarea din insolvența Colterm. Ce teorie conspiraționistă lansează...

Reacția Primăriei Timișoara după eliminarea din insolvența Colterm. Ce teorie conspiraționistă lansează administrația Fritz

2
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a reacționat după ce, astăzi, PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că, în dosarul de insolvență al Colterm SA, administratorul judiciar a stabilit că municipiul are zero lei în tabelul preliminar al creanțelor. Asta după ce a solicitat inițial să fie înscrisă cu peste 128 milioane lei și, după trei luni, a diminuat suma la doar 89,4 milioane lei.

Decizia consorțiului condus de Alfa & Quantum Consulting SPRL, administratorul judiciar al Colterm, de a elimina Timișoara, reprezentată de Primărie, de la masa credală în procedura insolvenței este absurdă și inexplicabilă.


Primăria Timișoara plătește, pentru Colterm, din banii timișorenilor datorii din trecut pe care este absolut normal ca administratorul judiciar să le recunoască. Primăria Timișoara va contesta în instanță această decizie”, se arată în reacția transmisă de Serviciul Comunicare al Primăriei Timișoara.

Administrația Dominic Fritz  a acuzat faptul că ”eliminarea Primăriei Timișoara de la masa credală este pe cale să producă prejudicii majore orașului și demonstrează faptul că mizele sunt altele decât bunul mers al sistemului de termoficare și interesele timișorenilor”.

Primăria Timișoara a reamintit că ”plătește, lună de lună, până în decembrie 2023, 1,7 milioane de lei, către E.On în contul datoriei pe care Colterm făcut-o pentru gazul consumat în 2014” și că astăzi s-au virat 7,1 milioane lei către societatea de termoficare pentru achiziționarea combustibilului.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.