Ripensia s-a reunit şi ea în nămeţi. Un junior de la CFR...

Ripensia s-a reunit şi ea în nămeţi. Un junior de la CFR Cluj şi un străin, printre puţinele noutăţi FOTO

1
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara s-a reunit astăzi pentru pregătirea părţii secunde a stagiunii de Liga 2. Una cu probabil doar nouă jocuri (şi) pentru roş-galbeni, motiv de nemulţumire pentru patronat. Doar 20 de jucători au efectuat primul antrenament al anului sub comanda tehnicianului Florin Fabian. Printre ei s-au numărat Ştefan Dobre şi Tudor Călin, reveniţi la echipă, dar şi croatul Nebojsa Ivancevic şi puştiul Ianis Mihart de la CFR Cluj.

„Ripi” a început şi ea noul an într-un peisaj hibernal aproape de Pădurea Verde, pe terenul secund al arenei „Electrica”. Roş-galbenii vor scăpa de „infrastructura” de acasă însă după 3 februarie, când e programat stagiul turcesc.

„Gândurile sunt aceleaşi, avem în mare măsură aceiaşi jucători. Trebuie să continuăm creşterea, ne interesează atât echipa mare, cât şi Academia. Avem câteva transferuri la academie, jucători născuţi în 2004 şi 2005… Sperăm ca timpul să ne lase să ne antrenăm, căci eterna problemă cu infrastructura rămâne şi, în rest, să fim sănătoşi şi să sperăm că pandemia şi Covid-ul nu o să ne afecteze activitatea, aşa cum s-a întâmpla şi anul trecut”, a declarat Dumitru Mihu, preşedintele Ripensiei.

Conducătorul roş-galbenilor s-a arătat nemulţumit şi de numărul mic de meciuri gândit de FRF pentru această stagiune: „Sunt foarte puţine meciuri. Sistemul competiţional din păcate nu contribuie la creşterea fotbalului românesc, a calităţii în Liga 2, căci numărul de meciuri e foarte redus. Înseamnă implicare puţină, vacanţe lungi… nu ai cum să construieşti într-un asemenea sistem. Sperăm ca anul viitor să avem mai multe meciuri…”.

„Sunt bucuros că i-am văzut pe băieţii noştri sănătoşi, ne aşteaptă un sezon dificil de primăvară. Avem doar nouă meciuri în total şi din păcate nici jucătorii nu pot să crească, dar ne conformăm. Gândul meu pleacă deja la primul joc oficial, cu Viitorul Pandurii. În ceea ce priveşte lotul de jucători, am mers pe continuitate, am încercat să ne despărţim de jucătorii care au jucat mai puţin şi nu au intrat în filosofia mea de joc şi să aducem doar jucători care sunt certitudini sau au potenţial de creştere, mă refer la jucătorii tineri. 90% lotul e conturat. La capitolul veniri, Ştefan Dobre, Tudor Călin, Nebojsa Ivancevic, Ianis Mihart şi mai sunt câţiva tineri despre care o să aflaţi… Mi-am dorit să am în mare parte lotul conturat deja. Pentru asta îi mulţumesc domnului preşedinte, sunt un om care vrea lucruri concrete, dacă va mai veni vreun jucător va fi doar dacă va fi peste ce avem şi în linia de atac”, a spus şi Florin Fabian, „principalul” Ripensiei. Despre obiectiv, „în primul rând trebuie să ne asigurăm o poziţie confortabilă în campionat… Mai avem trei meciuri (n.r. din sezonul regular) din care trebuie să scoatem maximum”, a precizat Fabian.

Dumitru Mihu a explicat şi plecarea lui Nemanja Sokovic, sârb care a fost acontat imediat de fruntaşa Concordia Chiajna în această iarnă: „Sokovic a avut pur şi simplu o stare de nemulţumire în ultima vreme, a fost accidentat… Erau două variante, fie îl dădeam împrumut, pentru că mai avea un an şi jumătate de contract, fie îl lăsam liber. Principalul motiv pentru care l-am lăsat liber e faptul că e extracomunitar”.

Principalele noutăţi deocamdată sunt revenirile lui Tudor Călin, mijlocaş care nu a apucat să debuteze oficial la UTA, şi Ştefan Dobre, portar care a avut cinci apariţii la Clinceni, apoi a fost cam pedepsit pentru erorile sale, ambii au fost împrumutaţi.


De asemenea la timişoreni a venit Nebojsa Ivancevic (27 ani), un jucător de profil ofensiv, aripă stânga, dar şi vârf de atac, care în sezonul actual a jucat la NS Drava Ptuj, în eşalonul secund sloven. Aici vârful sârbo-croat a marcat un gol opt apariţii. A mai trecut în carieră pe la bulgarii de la Montana şi sârbii de la Indija, Kragujevac sau Backa Palanka. Caracterizat de tehnicianul roş-galbenilor astfel: „un jucător care are experienţă, a făcut junioratul la Partizan, are în CV echipe din prima ligă sârbă, din Slovenia liga a doua…”. Iar cealaltă noutate din lot e juniorul Ianis Mihart, de la CFR Cluj, născut în 2004, fiul lui Cornel Mihart, fost jucător al Astrei şi Petrolului printre altele. „Eu sper să creeze concurenţă juniorilor de la prima echipă, având în vedere că Sturzu e suspendat în prima etapă”, a adăugat Fabian despre junior.

Pe lângă Sokovic (Chiajna), Rotea, Pădurariu şi Mihai Ion (ajuns la CAO în L3), „Ripi” nu va mai conta în primăvară nici pe portarul Octavian Mosoarcă, întors la Ghiroda. Cu semnul întrebării e şi situaţia fundaşului Harald Fridrich, prezent totuşi la reunire.

Lot prezent la reunire:

Portari: Ionuț Rus, Ștefan Dobre; Fundași: Răzvan Morariu, Mădălin Sturzu, Nenad Lalic, Darius Țieranu, Cosmin Gladun, Harald Fridrich; Mijlocași: Răzvan Morariu, Gabriel Stoi, Raul Vidrăsan, Tudor Călin, Alexandru Piftor, Mihai Ene, Zoran Mitrov, Robert Stoica, Ianis Mihart (CFR Cluj, n. 2004); Atacanți: Denis Golda, Emmanuel Ernest, Nebojsa Ivancevic (NS Drava Ptuj, Slovenia 2). Învoiți: Radu Rogac, Valerii Macrițchii, Yuri Stephane Coulibaly.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.