Rock alternativ fabricat în Banat: The Hidden Jester lansează noul album la...

Rock alternativ fabricat în Banat: The Hidden Jester lansează noul album la Timișoara UPDATE Lansare amânată

0
DISTRIBUIȚI

Rockerii din Jimbolia cunoscuți drept The Hidden Jester pregătesc un eveniment de lansare a celui de-al doilea album din discografie, evenimentul urmând să se desfășoare marți 18 ianuarie, de la ora 19, la Viniloteca în Timișoara. Discul numit „Devil in my head“ cuprinde 9 piese, a fost produs de Bassement Records, înregistrat în studiourile DsPro și THJ Studios, iar mixul și masterul au fost realizate de Alin Luculescu.

„Albumul are la bază trăiri ale unui tip nehotarât, frustrat și laș. Introducerea în album o face «Desert Soul, iar în «Don’t Control Me» – a doua piesă – continuă să își pună întrebări despre ce este în spatele cortinei, «Behind the leash» e primul impuls spre nemulțumire, ca și «Mistake», unde personajul începe să facă legătură cu caracterul lui,și nu vrea să se schimbe. «Misfit» – apare partenera ce îi arată reproșurile,și el consideră că îi influențează gândurile, de aici și «Devil in my head» cum se numește și albumul, acea dublă personalitate văzută doar de el. «My Way» și «Digital Coward» încearcă să demonstreze cât e de laș și de demult timp trebuia să iasă în față dar prea târziu. The last stand» este ultima piesă de pe album și totodată încercarea lui de a recupera ce a pierdut, inclusiv sufletul pereche“, explică Alin Crăciunescu, solistul trupei.

Trupa a luat naștere la mijlocul anului 2018 la inițiativa lui Cristian Tucă, care s-a gândit să transpună într-un album mai multe idei adunate de-a lungul timpului.


Primul disc The Hidden Jester, „Mr. Anderson’s Journey Through Various States Of Mind” a fost lansat cu trei ani în urmă, iar numele trupei a venit de la ideea conform căreia proiectul era unul născut mai mult din distracție și artistul trebuia să fie cât mai discret, mai în spate, mai ascuns. Înainte de pandemie, proiectul s-a îmbogățit cu Alin Crăciunescu (Confuz, SART), iar datorită poftei de a cânta și live, au fost găsite și componentele lipsă, adică Richard Ebner (Black Fang, Within the Nova, Sanctuar, Pandora) la tobe, și Robert Simon (Black Fang) la bass.

„La album am început să lucrăm prin octombrie 2020, când, după câteva repetiții în care ne-am antrenat în formula actuală, am compus rapid piesa care și dă numele albumului, «Devil In My Head». Ne-am simțit atât de fain încât ne-am apucat de compus, toate piesele născându-se natural. Ne-a ajutat și pandemia pentru că am avut mai mult timp de compus, întegistrat și mixat. La Viniloteca facem lansarea, oficială a albumului. Emil Biebel ne ajută cu spațiul iar la acest eveniment cei interesați vor putea cumpăra albumul sub formă unui Digipak care va conține un CD audio și un booklet. Vom și cânta acustic live, două sau trei piese de pe album și vom sta la povești cu publicul“, ne-au transmis membrii trupei The Hidden Jester.

UPDATE Lansarea a fost amânată în urma creșterii ratei de infectare cu coronavirus în Timișoara, urmând să fie reprogramată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.