Sărbătoare în lumea muzicii timișorene: La mulți ani, Cari Tibor!

Sărbătoare în lumea muzicii timișorene: La mulți ani, Cari Tibor!

0
DISTRIBUIȚI

Compozitorul și pianistul Cári Tibor împlinește astăzi frumoasa vârstă de 43 de ani, ocazie cu care redacția Pressalert îi urează un sincer La Mulți Ani!

Născut la Odorheiu Seciuesc, artistul a absolvit Facultatea de Muzică din Timișoara în 2002 și, de-a lungul anilor, a colaborat cu regizori ca Victor Ioan Frunză, Lászlo Sándor, Yuri Kordonsky, Ada Lupu, Szabó K. István, Urbán András, Alexander Hausvater , Balázs Zoltán, Béres László, Peter Schneider, Boris Lijecevic sau Nicolae Constantin Tănase. De-a lungul anilor a scris muzica pentru o serie de spectacole în țară și străinătate, pentru filme, spoturi și generice TV, munca sa având parte de o serie de premii printre care amintim premiul UNITER pentru muzică de teatru în 2013 sau, în 2015, premiul Festivalului Internațional de Teatru Atelier din Sfântu Gheorghe pentru muzica spectacolului „7/7”, regia și coregrafia Baczó Tünde.

Printre realizările de seamă ale artistului timișorean se numără și coloana sonoră a filmului de animație maghiar „Ruben Brandt Collector“, realizat de Milorad Krstić.


Filmul maghiar a fost inclus în lista celor 25 de pelicule care au fost înscrise pentru categoria Animated Feature Film la premiile Oscar.

Anul trecut, artistul a revenit în fața melomanilor cu mai multe proiecte, unul dintre acestea fiind „Ct Project – Shakespeare Songs“. Prima reprezentație live a acestui proiect muzical a avut loc la începutul lunii iulie 2021 în cadrul festivalului Shakespeare care a avut loc la Gyula în Ungaria. Tot anul trecut, în luna octombrie, formația timișoreană Allover a lansat un single nou, piesa „As you live“ reprezentând o colaborare cu Cari Tibor și Luisa Cube, cea care a realizat o poveste video cât se poate de expresivă pentru această melodie. În ultima zi a anului trecut artistul a cântat alături de Teo Milea și o serie de invitați în cadrul unui eveniment desfășurat în Piața Libertății din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.