SCANDALOS Avocații de la Schönherr au pus la plată Primăria Timișoara pentru...

SCANDALOS Avocații de la Schönherr au pus la plată Primăria Timișoara pentru a întocmi răspunsul către PRESSALERT.ro în care nu erau de acord să li se dezvăluie activitatea

10
DISTRIBUIȚI

Tupeul administrației conduse de Dominic Fritz în rispirea banilor publici a atins o nouă cotă – astăzi, colegii de la Renașterea bănățeană, au dezvăluit faptul că firma de avocatură  Schönherr și Asociații SCA, angajată de Primăria Timișoara cu cea mai scumpă ofertă pentru a găsi soluții pentru salvarea Colterm-ului, a fost cea care a întocmit răspunsul prin care PRESSALERT.ro i s-a refuzat solicitarea făcută municipalității de a face publice, în baza Legii 544/2001, rapoartele de activitate ale celor de la  Schönherr și Asociații SCA.


Ba mai mult, aceste servicii au fost decontate de către Primăria Timișoara, invocându-se contractul legat de problemele de la Colterm.

Conform rapoartelor de activitate ale celor de la Schönherr și Asociații pentru lunile octombrie și noiembrie, firma de avocatură a lucrat 11 ore pentru a întocmi răspunsul care a fost trimis, ulterior, către PRESSALERT.ro de către Primăria Timișoara prin semnătura city managerului Matei Creiveanu, prin care nu erau de acord să le fie dezvăluită activitatea plătită din bani publici.

Avocații angajați de Primăria Timișoara au decontat în 4.11.2021 – “redactarea, revizuirea și trimiterea răspunsului TM Pressalert” – 130 de minute, 758,33 lei; 16.11.2021 – „Analiză juridică referitor la excepțiile pe legea 544/2001 aplicabile cu privire la contractul și livrabilele dintre Schoenherr și Municipiul Timișoara” – 90 de minute, 525 lei; 16.11.2021 – „Analiză juridică info de interes public și suport pe proceduri judiciare pendinte” – 60 de minute, 350 de lei; 16.11.2021 – „Analiză juridică cu privire la solicitarea pressalert; analiză juridică cu privire la legislația profesiei de avocat, statutul profesiei de avocat, practica judiciară, secretul profesional dintre avocat și client; redactare email cu privire la solicitarea de furnizare documente și informații legate de serviciile Schoenherr” – 140 de minute, 816,67 lei; 17.11.2021 – „Analiză pentru comunicarea documentelor ce includ strategia în litigii” – 185 de minute, 1.079,17 lei; 17.11.2021 – „Analiză modificări draft răspuns PMT informație publică cu privire la litigii pendinte” – 40 de minute, 233,33 lei.

 

10 COMENTARII

 1. Eu nu vad care e problema iar in articol nu explicati(in afara de miorlaiala cu banii publici)
  Adica Primaria a vrut sa evite probleme legate de contractul cu firma de avocatura, asa ca i-au pus tot pe ei sa analizeze contractul si sa dea un raspuns catre pressalert. Zic ca e mai smart asa.
  Care era alternativa? Sa se uite cineva din primarie peste contract iar munca lor oricum trebuia verificata cu cei de la firma de avocatura.

  • „Adica Primaria a vrut sa evite probleme legate de contractul cu firma de avocatura, asa ca i-au pus tot pe ei sa analizeze contractul si sa dea un raspuns catre pressalert”

   suna aproape ironic ce zici. in cazul asta nu crezi ca trebuia angajata o firma neutra? cand te analizezi tu pe tine, sigur iese bine. oricum, ce se intampla prin primaria aia deja suna a clan organizat

 2. „Tupeul administrației conduse de Dominic Fritz în rispirea banilor publici a atins o nouă cotă”. Ah, yes, jurnalism de înaltă calitate

 3. Si dupa ce a dovedit incompetenta cu brio primarul nostru iubit unii tot blocati cu perceperea realitatii sint.Culmea este ca nici macar nu au intentia ,astia -sustinatorii infocati ,sa se destepte cumva…trist

 4. PRIMĂRIA CREŞTE IMPOZITELE CETĂŢENILOR CA SĂ DEA BANII LA AVOCAŢI(AVÂND ANGAJAŢI O ARMATĂ DE JURIŞTI CU SALARII MARI). ADMINISTRAŢIE PUBLICĂ DE ÎNALTĂ CALITATE!!!
  INCOMPETENŢII AU AJUNS LA PUTERE!

 5. Functionarii publici puteau intocmi acest raspuns. Si erau platiti cu salarii nesimtite de 26 de lei/ ora, atat e platit un consilier juridic din PMT cu peste 9 ani vechime. Dar ….asa e…din salariul lui, din pacate, nu se poate fura.

 6. Va veni si vremea platii. Un asemenea jaf din banul public nu s-a mai vazut. Un angajat din PMT putea formula raspunsul. Plata pentru 11 ore de munca a unui functionar public angajat la prestigioasa administratie a lui Fritz e platit cu 200 lei in timp ce in Cluj e dublu, la CJT la fel. Si mai mult, din acest salariu nesimțit nici nu se poate fura. Comisioanele se incaseaza de la firme de avocati nu prăpădiți de functionari. Dar ce conteaza atâta vreme cât avem u neamț in fruntea orașului suntem mândri de alegerea noastră.

 7. Cristinuta-Cretinuta, primaria are serviciu juridic pt a platii din banii nostri o firma de avocatura ca sa intocmeasca…… analize juridice ? Asta era alternativa, Cristinuta-primitiva !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.