Reunire cu mici noutăţi la SCM Rugby Timişoara. Încă un jucător cu...

Reunire cu mici noutăţi la SCM Rugby Timişoara. Încă un jucător cu vechime şi trofee s-a despărţit de club

0
DISTRIBUIȚI
Foto: SCM Rugby Timişoara -Oficial / Facebook

SCM Rugby Timişoara se reuneşte astăzi şi va efectua primele antrenamente „în balon” din cauza condiţiilor meteo. „Leii” continuă să aibă modificări în lot şi în acest început de an. Astfel, Gigi Militaru se alătură numelor importante care au părăsit clubul în ultima perioadă, în timp ce la capitolul noutăţi figurează tânărul internaţional U20 Iulian Macovei.

Macovei vine de la echipa italiană Colleferro Rugby 1965. Tot la capitolul noutăţi e faptul că Mihai Lazăr îl va ajuta pe antrenorul Valentin Calafeteanu din postura de antrenor secund-jucător după plecarea lui Stelian Burcea de pe Bega.

Militaru (35 ani) e cel mai recent nume notabil din echipa „stelară” avută de bănăţeni în anii trecuţi.


Pilierul originar din Lupeni era din 2013 la Timişoara şi a câştigat tot ce e posibil pe plan intern, participând şi în Challenge Cup cu „leii”.

„Lotul va rămâne în linii mari același. Ne despărțim de Gigi Militaru, căruia vrem să-i mulțumim pentru tot ceea ce a făcut în tricoul Timișoarei și pentru contribuţia la trofeele obținute. El se afla la final de contract și, din păcate, nu am reușit să ajungem la o înțelegere pentru prelungirea contractului. Îi dorim succes în tot ceea ce va decide să facă de acum înainte. Cât despre Macovei, acesta este jucător de treisferturi și sperăm să ne poată ajuta în noul sezon”, a declarat Dănuț Borzaș, managerul SCM Rugby Timișoara.

SCM Rugby se reuneşte azi şi are în prima săptămână doar pregătire „indoor”, în condiţiile în care terenul din Ronaţ, precum şi celelalte de iarbă din oraş sunt îngheţate. Astfel pregătirea va fi făcută la sala de fitness, respectiv un teren acoperit de mici dimensiuni, ambele aparţinând unor sponsori ai clubului.

Lipsesc de la prima şedinţă, căpitanul Vlad Neculau, Gabriel Rupanu și Ciprian Chiriac, jucători selecţionaţi la prima reprezentativă. Primul însă a fost depistat pozitiv cu Covid-19 și se va prezenta la lot săptămâna viitoare.

Fără îndoială primul obiectiv important al SCM-ului în noul an e finala de Cupă cu Baia Mare, reprogramată pentru data de 2 aprilie, după ce CSM Ştiinţa a revenit la finele anului trecut din Africa de Sud cu probleme legate de noua variantă a coronavirusului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.