Se pregătește amenajarea a noi piste pentru biciclete în Timișoara

Se pregătește amenajarea a noi piste pentru biciclete în Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

Continuă amenajarea de piste pentru biciclete la Timișoara. Primăria Timișoara tocmai a încheiat un contract pentru realizarea Studiului de Fezabilitate aferent obiectivului de investiții „Amenajare piste de bicicletă sub Podul Dacilor și Podul Șaguna”.

Traseul pe care se vor amenaja noile piste de biciclete se află în partea de est a orașului, de la Podul Dacilor – situat între strada Dacilor, respectiv Piaţa Badea Cârţan – până la Podul Şaguna – situat între Calea Dorobanţilor și strada Andrei Şaguna.


Subtraversarea podurilor va fi destinată pietonilor și bicicliștilor.

„În baza contractului, vor fi prestate servicii de proiectare care cuprind: elaborarea expertizei tehnice asupra podurilor; elaborarea Studiului de Fezabilitate (inclusiv studiu topografic, studiu geotehnic, documentații cadastrale etc.) şi a documentațiilor pentru obţinerea tuturor acordurilor şi avizelor pentru Certificatul de Urbanism, asistență tehnică din partea proiectantului pe toată durata de derulare a procedurii de atribuire a contractului de proiectare și execuție a lucrărilor.

Contractul prevede ca pistele să fie de minimum 1,5 metri pe sens și bucata de trotuar pentru pietoni, de asemenea, de minimum 1,5 metri, dacă este posibil”, au transmis reprezentanții municipalității.

Proiectantul care a câștigat licitația este Pod Proiect SRL și va avea la dispoziție 60 de zile de la emiterea ordinului de începere pentru a finaliza documentația. Valoarea contractului este de 97.580 lei cu TVA inclus.

Aceeași firmă s-a ocupat și de Podul Eroilor, unde însă nu au fost prevăzute piste de biciclete.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.