Social-democratul Mihai Ritivoiu a depus jurământul în funcția de prefect al județului...

Social-democratul Mihai Ritivoiu a depus jurământul în funcția de prefect al județului Timiș. Problema Colterm, pe lista sa de priorități

0
DISTRIBUIȚI

Județul Timiș are un nou reprezentant al Guvernului în teritoriu.

Mihai Ritivoiu, președintele PSD Timișoara, a fost numit, joi, de Executiv, în funcție, iar vineri a depus jurământul la Palatul Administrativ.

La ceremonie au asistat mai mulți colegi de-ai săi din PSD, dar și primarul Timișoarei, Dominic Fritz, Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, precum și șefi ori reprezentanți de la diverse instituții descentralizate din județ.

Mihai Ritivoiu a declarat că nominalizarea în funcția de prefect îl onorează.

„Trăim niște vremuri complicate, avem criza facturilor de energie și de gaze naturale, o chestiune cu care România nu s-a mai confruntat în ultimii 30 de ani la o asemenea gravitate. Avem criza pandemică din care de doi ani luptăm cu blestematul acesta de virus, există tensiunile din Ucraina, iar noi, în județul Timiș, avem și problema migranților, care intră în țară într-un număr tot mai mare. Pe lângă acestea, timișorenii se confruntă cu o problemă critică, problema Coltermului, se stă în frig în spitale, în școli, în locuințe, oameni bolnavi, oameni suferinzi și aceasta este o chestiune care doare și care, din punctul meu de vedere, este prima prioritate”, a declarat, după depunerea jurământului, prefectul județului Timiș.

Mihai Ritivoiu a mai spus că va asigura un act de guvernare echidistant.

„Trebuie să lăsăm partizanatul politic, nu discutăm aici de PSD, PNL, USR, ci de discutăm de timișoreanul care de 30 de ani contribuie la bugetul de stat și este una din puținele ocazii în care întinde o mână să fie ajutat. Sunt convins că vom găsi o soluție. I-am invitat la o discuție de urgență pe primarul Dominic Fritz și președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, să vedem ce se poate face și în ce măsură Guvernul se poate implica. Postul de prefect este din nou post politic și aici este o foarte mare responsabilitate pentru mine eu fiind în cadrul conducerii Partidului Social Democrat.


Sunt convins că voi găsi echilibrul în a putea să practic un act de guvernare echidistant cu respect pentru toate partidele politice pentru primării indiferent de culoarea lor politică”, a spus, vineri, noul reprezentant al Guvernului în teritoriu.

Mihai Ritivoiu are 41 de ani, este căsătorit, are un copil și este doctor în economie cu teza „Economii de Aglomerare” la Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor.

De asemenea, din octombrie 2021, acesta este vicepreşedinte al Asociaţiei Regiunilor Europene de la Bruxelles.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.