Șoferi băuți sau drogați, depistați de Poliția Rutieră din Timiș în trafic,...

Șoferi băuți sau drogați, depistați de Poliția Rutieră din Timiș în trafic, în weekend

0
DISTRIBUIȚI

La finele săptămânii trecute, polițiștii rutieri din județul Timiș au controlat 395 de autovehicule, au legitimat 585 de persoane și au efectuat 426 de testări cu aparatul etilotest.

În urma controalelor efectuate, polițiștii au aplicat 232 de sancțiuni contravenționale, dintre care 91 au fost avertismente. Din totalul sancțiunilor, 51 au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Polițiștii au verificat totodată, purtarea centurii de siguranță, fiind aplicate 32 de amenzi.

Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 33 de permise de conducere și au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

Au fost constatate șapte infracţiuni, trei pentru conducerea sub influența alcoolului, trei pentru conducere fără permis și una pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive.

În data 9 ianuarie, polițiștii au depistat în localitatea Stanciova un bărbat, care conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice, aparatul etilotest indicând o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-a fost întocmit dosar penal.

Tot în 9 ianuarie, polițiștii au depistat în localitatea Topolovățu Mare un bărbat, care conducea un autoturism sub influența substanțelor psihoactive, aparatul drugtest indicând valoare pozitivă la cannabis.


Totodată, asupra acestuia a fost găsită o pungă cu substanțe vegetale. I-a fost întocmit dosar penal.

„Totodată, având în vedere condițiile meteo din județul Timiș, polițiștii rutieri recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste o atenție sporită în trafic, să adapteze viteza la condițiile de drum și să aibă autovehicule echipate când conduc pe drumuri acoperite cu zăpadă, polei”, au transmis, luni, reprezentanții IPJ Timiș.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.