Spectacol inspirat de marele poet, în premieră la Teatrul Național „Mihai Eminescu”...

Spectacol inspirat de marele poet, în premieră la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul Național Timișoara prezintă în premieră sâmbătă, 15 ianuarie, de la ora 19:00, spectacolul „Eminescu”, un scenariu inspirat din poezia și publicistica eminesciană.

Creat în cadrul CelebrART, program dedicat personalităților și evenimentelor majore ale culturii românești și universale și inclus recent în proiectele teatrului timișorean, spectacolul este construit și prezentat cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2022. Eminescu este considerat o personalitate simbolică a culturii române, care se identifică cu însăși cultura națională, fiind considerat Cuvântul ei cel mai înalt. Eminescu Poetul, dar și omul, este destinul unui om care, prin arta sa, ne-a călăuzit pe drumul propriei noastre culturi și al propriei noastre limbi, astfel încât, de Ziua Culturii Naționale, scena Teatrului Național devine, prin rostirea creației eminesciene, un loc de referință culturală română.

Distribuția spectacolului îi reunește pe trei dintre cei mai apreciați actori ai Teatrului Național din Timișoara – Ana Maria Cojocaru, Cătălin Ursu și Cristian Szekeres. Regia artistică este semnată de Mihaela Lichiardopol iar spațiul scenografic aparține Gabrielei Strugaru-Popa.

Biletele pot fi achiziționate on-line pe tntimisoara.com sau de la Agenția de bilete „Mărășești”, de marți până duminică, între orele 11:00 și 19:00.


Numărul de locuri este limitat în funcție de normele de distanțare în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.