Spectacolele lunii februarie pe scenele timișorene

Spectacolele lunii februarie pe scenele timișorene

0
DISTRIBUIȚI
Europa

Teatrul național timișorean aduce în luna februarie în fața publicului nu mai puțin de 14 spectacole. Sala mare găzduiește în prima zi a lunii spectacolul „Zorba grecul”. Următoarele spectacole care vor fi jucate în aceeași sală sunt „Nopți albe”, „Și caii se împușcă, nu-i așa?”, „M-am hotărât să devin prost”, „Timișoara, capăt de linie”, „Despre dragoste, cu dragoste”, „Push up”, „Rinocerii” și „O noapte furtunoasă. Un exercițiu”. În Sala 2 vor avea loc spectacolele „Piața Roosevelt”, „Cele trei grații”, „Sunt o babă comunistă”, „Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese” și „Freak show”.

Două reprezentații cu spectacolul „Katzelmacher. Dacă n-r fi vorba despre iubire” –  povestea unui grec ajuns în Bavaria care stârnește un val de reacții contradictorii în comunitate, vor avea loc la teatrul german timișorean în 2 și 3 februarie. Tot în această lună vor mai putea fi văzute spectacolele „Jurnal de România. Timișoara”, două reprezentații ale comediei „Leonce și Lena” și spectacolul „Europa”. Luna se va încheia cu premiera „Crăiasa zăpezii”, programată pentru data de 26 februarie, și va mai avea două reprezentații în 27 februarie.

Una din ultimele premiere ale teatrului maghiar, „Cenușăreasa”, va fi primul spectacol al lunii februarie, și va mai avea o reprezentație în ultima zi a lunii, în sala Studio. Pe scena mare a teatrului mai sunt programate în această lună spectacolele „Tragedia omului”, „Csaba drops” – o altă premieră recentă, „La comun”, un spectacol de estradă și one-man show-ul interpretat de Bogdán Zsolt, intitulat „Când…”. În sala Studio vor mai fi jucate spectacolele „Cotitura Dunării” și „Noile haine ale împăratului”, o transcriere contemporană a poveștii lui Andersen,  iar la clubul Küttel va avea loc, în 25 februarie, o seară de improvizație.

Opera „Gianni Schicchi” de Giacomo Puccini, cântată în limba italiană și supratitrată în limba română, și baletul „Scheherezade” de Nicolai Rimski-Korsakov deschid, în 4 februarie, seria spectacolelor din această lună.


Programul din februarie mai cuprinde un concert cu pagini corale celebre din creația lui Verdi, spectacolele de operă „Un ballo in maschera” și „Il Trovatore” de Giuseppe Verdi, cântate în limba italiană și supratitratre în limba română, baletul-rock „Dancing Queen” pe muzica formației Queen,, baletul „La bayadère” de Ludwig Minkus și un recital de lieduri „Cânt și cuvânt în baroc”, care va avea loc în 18 februarie la biserica Sfânta Ecaterina, cu intrarea va fi pe bază de invitații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.