Spectacolele lunii ianuarie la Timișoara. Ce premieră a pregătit Opera Română

Spectacolele lunii ianuarie la Timișoara. Ce premieră a pregătit Opera Română

0
DISTRIBUIȚI
@Petru Cojocaru

Primul spectacol al teatrului german, „Après ski – Liniște aici sus” va avea loc în 5 ianuarie, în cursul lunii fiind programată încă o reprezentație. Tot în ianuarie va avea loc spectacolul „Europa” și două reprezentații ale ultimei premiere puse în scenă la teatrul german, „Leonce și Lena”.

Reprezentațiile teatrului maghiar încep în data de 7 ianuarie, cu spectacolul „Nouă”, urmat de „Noile haine ale împăratului”, care va fi jucat de trei ori în cursul lunii, vor avea loc două reprezentații ale spectacolului „Totul se va schimba”, o ”Seară de improvizație” , spectacolul „Nimic” și două reprezentații cu spectacolul „Cenușăreasa”.


Toate spectacolele sunt jucate în limba maghiară, asigurându-se traducere în limba română.

Opera timișoreană deschide anul calendaristic cu o premieră, spectacolul de balet  „Creațiunile lui Prometeu” de Ludwig van Beethoven, care va avea loc în 9 ianuarie 2022, următoarea reprezentație fiind programată în 14 ianuarie. Tot în această lună,  publicul va mai putea vedea musicalul „Scripcarul pe acoperiș” de Jerry Bock, interpretată în limba română,  opera „Madama Butterfly” de Giacomo Puccini, cântată în limba italiană și supratitrată în limba română, și musicalul „My Fair Lady” de Frederik Loewe, interpretat în limba română. În 12 ianuarie, opera „Tosca” de Giacomo Puccini, pusă în scenă la Timișoara, va fi jucată la teatrul „Madlenianum” din Belgrad.

Tot în 9 ianuarie își reia programul de spectacole și teatrul național timișorean, cu spectacolul „Boala familiei M”, în Sala 2, unde vor mai putea fi văzute în cursul lunii spectacolele „Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese”, „Piesă pentru femei și bărbați”, „Vocile orașului – Central Park” și „Piața Roosevelt”. În sala mare a teatrului vor avea loc spectacolele „O noapte furtunoasă. Un exercițiu”, „Eminescu”, în 15 ianuarie, „Mătușa Julia și condeierul”, „O scrisoare pierdută” și „Don Juan”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.