Sprijin de la Guvern pentru încălzirea orașelor care au sisteme centralizate de...

Sprijin de la Guvern pentru încălzirea orașelor care au sisteme centralizate de termoficare. Ce sumă va reveni Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației anunță că a fost aprobată plata primei tranșe din cadrul subvenției pe care statul o acordă în această iarnă autorităților locale care utilizează sisteme centralizate de termoficare.

Aproape 42 milioane de lei este valoarea primei tranșe prin care MDLPA sprijină autoritățile locale pentru încălzirea pe bază de gaze naturale. Suma repartizată este pentru consumul de gaze naturale din lunile noiembrie și decembrie 2021.

Timișoarei îi vor reveni aproximativ 15 milioane de lei pentru lunile noiembrie și decembrie, sumă care ar acoperi, la prețurile actuale, o săptămână de consum de gaz, conform primarului Dominic Fritz.

La cererea administrațiilor locale vor fi alocate alte fonduri în următoarele tranșe, a explicat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

„Sprijinim, prin această măsură, cetățenii și autoritățile locale în plata facturilor pentru încălzire.


Încurajez autoritățile locale eligibile, care au sisteme de alimentare centralizată cu energie termică, produsă pe bază de gaze naturale, să depună cerere”, a declarat ministrul Cseke Attila.

Potrivit ministrului, 31 de localități din țară sunt eligibile pentru subvenție. Astfel, pentru luna noiembrie, localitățile Arad, Bacău, Oradea, Brașov, Constanța, Giurgiu, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Iași, Ploiești, Sibiu, Timișoara, Tulcea, Bârlad și Focșani vor primi suma totală de 26,4 milioane de lei, iar pentru luna decembrie, va fi alocată suma totală de 15,5 milioane de lei pentru municipiile Oradea, Giurgiu, Timișoara și Focșani.

Legea bugetului de stat pe 2022 prevede 400 milioane de lei pentru această linie de finanțare, a precizat ministrul Dezvoltării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.