Tarife noi la Muzeul Banatului și celelalte muzee din subordinea CJT

Tarife noi la Muzeul Banatului și celelalte muzee din subordinea CJT

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a stabilit, printr-o hotărâre de consiliu, noi tarife de vizitare, foto, video și ghidaj pentru Muzeul Național al Banatului, valabile în anul 2022.

Taxa de vizitare a expozițiilor a fost stabilită la 8 lei sau 16 lei, în funcție de suma alocată de CJT pentru  organizarea acestora, aceeași taxă fiind prevăzută și pentru punctul muzeal „Traian Vuia” și pentru muzeul „Ștefan Popa Popaʹs”. Taxa de filmare în incinta muzeului este de 103 lei pe oră, iar cea de fotografii în expoziuțiile muzeului, de 31 lei pe oră. Tarife diferențiate au fost prevăzute pentru prezentarea rezervațiilor naturale – 62 lei pentru un grup până la 20 de persoane și 123 lei pentru grupuri mai mari de 20 de persoane – și pentru consultanță de specialitate – 123 lei pe oră pentru cea oferită de un cercetător expert și 86 lei pe oră pentru consultanța pe care o pune la dispoziție un muzeograf. Taxa pentru un ghid turistic în centrul istoric al Timișoarei este de 154 lei pentru un grup, ghidajul putând fi efectuat și în limbi străine.

La Muzeul Național de Artă, taxa de vizitare a muzeului este de 20 lei și de 16 lei pentru expozițiile temporare, iar pentru expoziții temporare de tezaur de importanță națională sau expoziții internaționale, un bilet costă 52 lei sau 13 lei pentru grupuri formate din mai mult de zece persoane. Taxa de fotografiere a expozițiilor permanente și temporare, precum și a celor internaționale, este de 100 lei pe oră exceptând telefonul, iar cea de filmare, de 200 lei pe oră.


Un grup de cel mult zece persoane va plăti 100 de lei pentru o oră de ghidaj, dar pentru expoziții temporare de tezaur de importanță națională sau internațională , cu grupuri alcătuite din cel mult 25 de persoane, taxa va fi de 100 de lei biletul, pentru același interval orar. Pentru un tur ghidat al grupurilor de 15-30 de elevi se va plăti o taxă de 7 lei de către fiecare elev în baza unui protocol de colaborare cu muzeul, sau de zece lei, în cazul în care nu există un protocol. Cei care doresc ședințe foto pentru nunți în muzeu pentru grupuri de cel mult zece persoane vor plăti 500 de lei pentru maximum trei ore iar pentru expertize, evaluări, servicii de conservare sau restaurare și consultanță de specialitate se vor plăti 150 de lei pentru fiecare manoperă.

La Muzeul Satului Bănățean, prețul unui bilet de intrare a fost stabilit la zece lei, taxa de ghidaj la 21 lei pentru un grup de vizitatori, cea de filmare în incinta muzeului la 513 lei pe zi iar taxa de fotografiere sau filmare pentru evenimente de familie va fi de 77 lei. O consultanță de specialitate oferită de un muzeograf va fi plătită cu 103 lei.

La teatrul pentru copii și tineret „Merlin”, un bilet va costa 15 lei pentru copii și tineri și 21 lei pentru adulți, iar taxa pentru grupuri organizate și în zilele de duminică va fi de zece lei pentru un bilet, dar valoarea biletelor se poate majora cu până 100% la spectacolele trupelor de teatru invitate din țară și străinătate.

Și la Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș, taxa va fi de zece lei biletul la spectacolele desfășurate în sediu iar pentru spectacole de anvergură și cele cu artiști colaboratori, prețul unui bilet poate ajunge până la 26 lei.

Un bilet unic de vizitare, care permite vizitarea Muzeului Național al Banatului, a Muzeului Național de Artă și a Muzeului Satului Bănățean, costă 24 lei, dar în cazul achiziționării a cel puțin 20 de bilete, valoarea biletului este de 18 lei. Se pot face și abonamente săptămânale, în valoare de 95 de lei, sau lunare, care costă 190 de lei.

De gratuități beneficiază preșcolarii și elevii, copiii și adulții cu handicap precum și persoanele care îi însoțesc, membrii Uniunii Artiștilor Plastici și membrii Consiliului Internațional al Muzeelor, studenții beneficiază de o reducere de 75% din taxa percepută adulților iar gratuitățile pentru pensionari au fost eliminate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.