Timișenii, invitați să propună proiecte care să fie finanțate prin intermediul Timotion...

Timișenii, invitați să propună proiecte care să fie finanțate prin intermediul Timotion VIII

0
DISTRIBUIȚI

Fundația Comunitară Timișoara și Asociația Alergotura au început pregătirile pentru ediția a VIII-a Timotion, și primul pas este acela de identificare a proiectelor dedicate comunității. Până în 30 ianuarie, ONG-urile și grupurile de inițiativă sunt invitate să depună proiecte care se adresează unor nevoi ale comunităților din județul Timiș iar proiectele selectate vor primi finanțare prin intermediul Timotion VIII, care va avea loc în 4-5 iunie 2022.

În acest an vor fi finanțate 15 proiecte care oferă soluții sau îmbunătățesc diferite probleme din societate. Sunt vizate domeniile sănătate, educație, asistenţă socială, implicare civică, mediu, protecția animalelor și altele, Timotion propunându-și să promoveze proiecte menite să combată indiferența, ignoranța, inegalitatea de șanse, discriminarea sau izolarea anumitor categorii de persoane și să promoveze implicarea și colaborarea pentru a crea o comunitate bazată pe valori.


Colaborarea, transparența, conectarea, contribuția, cunoașterea, inovația, demnitatea și respectul se numără printre valorile Timotion.

De la prima ediție din 2015 și până în prezent, evenimentul Timotion a numărat aprox. 20.000 participanți și s-au strâns fonduri în valoare totală de 1.767.000 lei, din contribuții de participare, donații și sponsorizări de la firmele partenere. Din fondurile strânse în decursul celor șapte ediții, au fost finanțate 119 proiecte care au organizat și derulat activități pentru diferite grupuri vulnerabile, pentru mediu, copii în prag de abandon școlar și mii de alți beneficiari din comunitate.

Cei care doresc să propună proiecte pentru acest an, trebuie să intre pe site-ul Timotion, să consulte Ghidul aplicantului, iar apoi să trimită ideea de proiect online, atât pe site-ul Timotion cât și pe adresa de e-mail timotion.fctm@gmail.com. Ca în fiecare an, echipa Fundației Comunitare Timișoara oferă consiliere în procesul de dezvoltare sau scriere a proiectului, prin întâlniri de consultanță care pot fi programate pe adresa de mail de mai sus. Proiectele selectate pentru ediția a VIII-a Timotion vor fi anunțate în 20 februarie, după ce vor fi analizate de către un juriu dedicat. Formularul de aplicare, detalii complete despre eligibilitatea proiectelor și alte informații se găsesc pe site-ul www.timotion.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.