Tribunalului Timiș a hotărât suspendarea concursurilor pentru posturi în Primăria Timișoara. Municipalitatea...

Tribunalului Timiș a hotărât suspendarea concursurilor pentru posturi în Primăria Timișoara. Municipalitatea va ataca decizia

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara ar fi trebuit să organizeze, marți, 11 ianuarie, un concurs de recrutare pentru ocuparea pe durată nedeterminată a 22 de funcții publice de execuție vacante, din cadrul aparatului de specialitate al instituției.

Luni, concursurile au fost blocate de către Tribunalul Timiș în urma demersului făcut de sindicatul angajaților municipalității.

Primarul Dominic Fritz a declarat că „așteptăm motivarea deciziei instanței și, cu siguranță, o vom ataca.


Avem obligația de a asigura continuitatea funcționării primăriei, nu în ultimul rând având în vedere că aproximativ 40 de posturi au fost vacantate în ultima jumătate de an. Contestarea acestui concurs este o dovadă clară a faptului că sindicatul dorește blocarea activității Primăriei Municipiului Timișoara, în detrimentul colegilor care încearcă să miște lucruri pentru timișoreni”.

Potrivit edilului, concursul a fost organizat cu acordul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

„Este foarte clar că trebuie să continuăm reforma pe care am început-o, chiar cu riscul de a deranja în continuare anumite interese. Încrengături care mulți ani au transformat această administrație într-un sistem toxic, unde concursurile se dădeau de formă pentru a fi angajate diverse pile și relații. Toate aceste lucruri sunt, însă, pe masa organelor de anchetă, iar timpul va arăta cine are dreptate”, susține Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.