Un transfer mai sonor pentru Politehnica. Noul atacant al alb-violeţilor a participat...

Un transfer mai sonor pentru Politehnica. Noul atacant al alb-violeţilor a participat la Jocurile Olimpice în 2021

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Politehnica Timişoara

Politehnica Timişoara a oficializat astăzi a doua mutare a iernii la capitolul sosiri. Alb-violeţii readuc acasă un tânăr crescut în Banat, inclusiv la ACS Poli, şi care are deja un C.V. consistent. E vorba de Andrei Sîntean, jucător de profil ofensiv care s-a despărţit oarecum surprinzător de pretendenta la promovare FC Hermannstadt în această iarnă.

Sîntean (22 ani) a semnat deocamdată doar până în vară cu Politehnica, dar are opţiunea de a-şi prelungi „şederea” pe Bega pe încă doi ani. El s-a născut la Sânnicolau Mare şi a debutat pentru Murani (actuala Sînandrei Carani) devreme în Liga a IV-a Timiş.


Era jucătorul lui ACS Poli, care l-a introdus la doar 17 ani şi în Liga I, dar nemulţumit de o ofertă contractuală Sîntean a ales să plece. A ajuns în Cehia, la Slavia Praga, care l-a împrumutat sezonul următor 2018-19 în eşalonul secund, la Zizkov. A revenit în Liga I la Sepsi şi apoi la Hermannstadt, cu care a retrogradat. În prima parte a stagiunii de Liga 2 el a marcat patru goluri în 14 meciuri (Cupă şi campionat) pentru sibieni, având şi două apariţii, precum şi un gol marcat în „C” pentru formaţia secundă a acestora. De remarcat că Sîntean a fost selecţionat la toate naţionalele juvenile, inclusiv la tineret şi a fost şi în atenţia fostului antrenor al „tricolorilor”, Mirel Rădoi, pentru prima reprezentativă. În 2021 a jucat în toate cele trei partide ale României (U23) la Jocurile Olimpice.

„Sunt foarte bucuros să fiu aici. Pot să spun că m-am întors acasă şi sper să facem în campionatul acesta lucruri cât mai bune. Vreau ca cele nouă meciuri, câte mai sunt, dacă se poate să le câştigăm pe toate! Eu îmi doresc în primul rând să fiu sănătos iar după aceea vor veni şi reuşitele. Am venit aici să ajut echipa cât de mult pot, să mă pun în slujba Politehnicii şi cu siguranţă va fi bine la final!”, a declarat Andrei Sîntean, poreclit „Bad Boy”.

Sîntean e al doilea transfer al iernii pentru Politehnica, după înregimentarea lui Alex Iamandache, sub formă de împrumut de la Pucioasa. Alb-violeţii dispută miercuri, 2 februarie, de la ora 16.00, la Baza 2, primul amical al acestei perioade, în compania celor de la CSC Dumbrăviţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.