Viceprimarul Lațcău, despre penalizarea de 21 de milioane de euro: ”Amenda nu...

Viceprimarul Lațcău, despre penalizarea de 21 de milioane de euro: ”Amenda nu a primit-o municipiul, că primăria nu are cazane, ci Colterm”

7
DISTRIBUIȚI
Viceprimarul Timișoarei, USR-istul Ruben Lațcău, a venit, la început de an, cu un nou răspuns pentru amenda record primită de 21 de milioane de euro primită de Colterm SA pentru că nu a achiziționat toate certificatele pentru emiterea gazelor de seră.
Vă reamintim că subiectul cumpărării certificatelor de CO2 era pe ordinea de zi a ședinței AGA în care s-a votat noul CA al companiei de termoficare, formar din oamenii susținuți de administrația Dominic Fritz, dar s-a decis amânarea discutării subiectului cu promisiunea că se va organiza o altă ședință. Ulterior, până la termenul limită de 30 aprilie 2021, nu a mai fost convocată AGA, și a fost primită amenda record. După ce la sfârșitul lunii decembrie, Curtea de Apel Timișoara a confirmat legalitatea amenzii primite, actuala echipă de la primărie a încercat să arunce vina pe umerii administrației Robu, susținând că fostul primar nu a prevăzut bani în buget pentru cumpărarea certificatelor. Ulterior, Nicolae Robu și fostul viceprimar Dan Diaconu au reacționat, arătând că bugetul pe 2021 a fost ”croit” de administrația Fritz.
La postarea de ieri în care Lațcău a făcut rezumatul primului an de guvernare, nu au lipsit comentariile cetățenilor legate de situația de la Colterm. Când i s-a cerut să-și asume și amenda de 21 de milioane de euro, Lațcău a a avut o reacție surprinzătoare.
”Amenda nu a primit-o municipiul, că primăria nu are cazane, ci Colterm. Amenda aceasta dată de fondul de mediu și care se plătește către Guvern, reprezintă mai puțin de jumătate din datoriile Colterm tot către stat, către ANAF în această speță.
Dacă se va pierde în instanța definitivă, ceea ce nu e sigur, suma se va adăuga datoriilor către stat pe care societatea le-a tot acumulat de 10 ani”, a scris Lațcău.
Întrebat dacă va primi și anul acesta o amendă de 21 de milioane pentru lipsa certificatelor de CO2, viceprimarul a explicat că  ”Primăria Timișoara nu a primit nici o amendă, primăria nu operează cazane și nu arde cărbune sau gaz.


Amenda a primit-o Colterm. În 2020 primăria Timișoara a dat undeva la 180 de milioane de lei către Colterm, o sumă uriașă, tocmai ca să asigure funcționarea acestei societăți cu probleme”.
Răspunsul lui Lațcău l-a enervat pe un timișorean care a scris ”tu chiar o dai prin bălării când spui toate aceste tâmpenii, sau ne consideri proști, păi societatea de termoficare Colterm nu este a CL Timișoara, mai mult cine a plantat conducerea, cine a pus consiliul de administratie, cine hotărăște în CL Timișoara ( 13 consilieri USR + 1 consilier fără minte….) ? Pai nu este în directa subordonare a primarului și a USR? Toate nenorocirile s-au întâmplat din lipsă de experiență, orgoliile politice și interese personale și de grup”.

7 COMENTARII

  1. Folosind aceeasi logica a stimatului viceprimar Latcau, nici dosarul penal pe care l-a avut pentru conducere cu permis suspendat nu ar avea de ce sa sa si-l asume. Masina era cea care circula pe drumuri publice, el doar se afla la volanul sau si doar apasa acceleratia, dar nu era una cu masina.
    Acest viceprimar este la acelasi nivel cu acei domni care spun ca sunt nascuti vii, suverani si nu au nevoie de acte.
    Socanta lipsa de asumare din partea unui asa-zis exponent al „noii clase politice”.

  2. Ce funny! Toti le sar in cap astora de la USR pentru dezastrul si dstoriile de la Colterm. De parca USR intr-un an au facut asta! Trag o concluzie rapida(fara prenetia de a fi definitiva) cei mai galagiosi si revoltati pe acest subiect sunt tocmai suporterii USL. Ca oamenii obisnuiti au capul stiu ce e in spate.

    • bineinteles ca voua useristilor vi se pare amuzant. atât va duce capul. de ce nu specifici de exemplu si ca in acest an, într-un singur an, USR a dublat datoriile colterm?

  3. Eu nu sunt abonat Colterm, dar iti platesc de ani de zile o parte din caldura si apa calda pe care o primesti acasa. Tu cand ai de gand sa imi platesti o parte din benzina pe care o pun in masina mea?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.