Videoclipul formației timișorene Allover pentru piesa „As you live”, printre cele mai...

Videoclipul formației timișorene Allover pentru piesa „As you live”, printre cele mai bune realizări ale anului trecut la Underdog Choice

0
DISTRIBUIȚI

Videoclipul trupei timișorene Allover, „As you live“ a fost nominalizat printre cele mai bune realizări de anul trecut de către Underdog Station, prima platformă tv online dedicată muzicii independente românești.

„De la tânăra trupă din Timișoara am primit un film animat by Luisa Cube într-o tehnică ce necesită multă muncă și răbdare. Avem aici o sincronizare perfectă între mesajul din textul piesei și imaginile ce ne trec prin fața ochilor. Când se aliniază versurile, muzica și artistul vizual iese așa ceva“, a spus Răzvan Patachi realizatorul selecției „Underdog Choice: 10 videoclipuri din 2021“.

Cătălina Ciortea, Luca Dragu, David Mihai Popa – DMP, Bogdan Potra şi Adam Suma – membrii formației Allover – au lansat albumul de debut, „It s Allover”, cu un concert în cadrul Flight Festival și au colaborat cu Luisa Cube și cu Cari Tibor pentru acest videoclip.

„Pe Luisa Cube o cunoaștem de când a lucrat cu noi la sigla Allover și noi am cântat la un vernisaj de-al ei, din D’arc. Inafară de picturile și desenele de sine stătătoare, mi-au plăcut deosebit de mult și colaborările sale cu trupe, designul la albumul Gloria al celor de la Mono Jacks fiind una dintre coperțile mele preferate la care mă pot gândi acum.


Ea m-a abordat cu ideea acestui proiect, un proiect foarte personal pentru ea. Tema de pian care mi-a fost prezentată sau propusă mai bine zis ca punct de pornire a proiectului era o piesă instrumentală a lui Cari Tibor, intitulată As You Live. Am fost atras și intrigat de temă din prima, și mi-a plăcut și titlul, așa că am decis să îl păstram și să pornesc de acolo cu textul. Versurile sunt inspirate din ce mi-a povestit Luisa, inclusiv prin pasaje de jurnal și alte texte de aceasta natură. ‘As You Live’ este povestea ei, intr-o mare măsură. Ea este personajul, de aceea am fost bucuros, dar și emoționat să interpretez ceea ce este după învelișul artistic, să zic așa, o poveste autobiografică. Această emoție deja existentă a funcționat și ca un impuls asupra procesului de creație, am avut un headstart, cum ar veni”, spune Luca Dragu.

Luisa Cube este absolventă a Facultății de Design din Timișoara și a devenit cunoscută pentru faptul că „îmbracă“ diverse muzici cu imagini memorabile. Printre realizările ei se numără ilustrația grafică a albumului „Gloria” al celor de la The Mono Jacks, și a clipului scos de trupa om la lună – „Noapte bună”. Cári Tibor a absolvit Facultatea de Muzică din Timișoara în 2002 și, de-a lungul anilor, a colaborat cu mulți regizori, compunând muzica pentru peste o serie de spectacole în țară și străinătate, pentru filme, spoturi și generice TV, munca sa fiind răsplătită cu o serie de premii. Cel mai recent concert susținut de Cari Tibor „acasă“ a avut loc în ultima zi a anului trecut, în Piața Libertății din Timișoara, unde a cântat alături de Teo Milea și o serie de alți invitați speciali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.