Vremea rea afectează circulația feroviară. Patru trenuri, întârzieri de 11 ore

Vremea rea afectează circulația feroviară. Patru trenuri, întârzieri de 11 ore

0
DISTRIBUIȚI

Vântul puternic a provocat întârzieri de 11 ore la trenurile care circulă în vestul țării.

Compania Națională de Căi ferate CFR SA informează că toate magistralele de cale ferată sunt deschise şi operaţionale, circulaţia trenurilor fiind adaptată la condiţiile meteo nefavorabile, în special pe raza Regionalei CF Timișoara, unde sunt înregistrate rafale puternice de vânt.

Pe relația Ghioroc – Glogovăț, toate trenurile CFR Călători circulă dublate cu locomotive Diesel, pe ambele fire de circulație.

Între orele 5.40 – 10.18, patru trenuri – R 2027, R 2044, IR 347 și IR 1763 – au înregistrat întârzieri totale de 661 de minute, față de graficul normal de circulație. Ieri, călătorii de pe IR 1833, care circulă în relația Iași – Timișoara Nord au fost preluați de autocare după ce din cauza condițiilor meteo nefavorabile au căzut copaci pe liniile de cale ferată, generând întreruperea temporară a alimentării cu energie electrică sau a circulației în zona Moldovei.

La această oră, trenurile circulă în continuare cu locomotive Diesel, pe relația Ghioroc – Glogovăț, întârzierile față de graficul normal de circulație reducându-se la 20-25 minute/tren, pentru operațiunile de atașarea/detașarea locomotivei Diesel la fiecare garnitură.

„Menționăm faptul că, din punct de vedere al stării infrastructurii, dar și a sistemului de alimentare cu energie electrică a liniei de contact, nu sunt semnalate deranjamente, personalul feroviar de specialitate al companiei noastre verifică permanent funcționarea componentelor rețelei, astfel încât să intervenim operativ, dacă situația o impune.


Precizăm de asemenea, faptul că în ultimele 24 de ore, o dată cu intrarea în vigoare a avertizărilor meteo, personalul feroviar al sucursalelor de infrastructură, au verificat permanent liniile de cale ferată şi componentele infrastructurii, acestea fiind menţinute în stare de funcţionare optimă, în special pe raza județelor aflate sub incidența avertizărilor de vreme nefavorabilă. Pe toate cele 8 regionale de cale ferată se menţine permanent legătura cu toţi operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF), iar personalul de specialitate din regulatoarele de circulaţie acţionează operativ în toate situaţiile în care apar disfuncţionalităţi de natură tehnică, astfel încât să reducem perioadele de staţionare, necesare remedierii oricărui deranjament”, transmite CFR SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.