Zonele din vestul țării unde te poți bucura de zăpadă ca-n povești...

Zonele din vestul țării unde te poți bucura de zăpadă ca-n povești și să schiezi

0
DISTRIBUIȚI

În zonele montane din vestul țării iarna s-a instalat deja, spre bucuria celor care îndrăgesc sporturile de iarnă și zăpada care dă un farmec sporit zilelor în care se sărbătorește trecerea într-un nou an. Cei care au ales să petreacă revelionul în stațiunile montane ori se mulțumesc să le viziteze în primele zile ale anului, se pot bucura, pe lângă frumusețea peisajului hibernal, de pârtiile de schi deja pregătite, sau de o simplă joacă cu zăpadă, care-i încântă mai ales pe cei mici, căci după mesele copioase de sărbători, puțină mișcare și aer curat sunt cât se poate de binevenite.

Atracții în Banatul Montan

În Caraș-Severin, unde se fac eforturi pentru relansarea turismului în Banatul Montan, s-au deschis deocamdată trei pârtii pe Muntele Mic – Borlova, pârtia nordică și Vâlsanu – iar pe Semenic se poate schia pe pârtiile Goznuța și Crucea de Brazi, în măsura în care starea vremii o va permite. Nu departe de Oțelul Roșu, într-un peisaj pitoresc, se află și stațiunea Poiana Mărului, ideală pentru câteva zile de vacanță de neuitat, iar semmeringul bănățean, o incontestabilă atracție atât pentru turiștii români cât și cei străini, va continua să circule pe ruta Oravița-Anina.

Colțul de rai de la Straja

Și stațiunea Straja, cea mai căutată din județul Hunedoara și considerată de mulți un adevărat colț de rai, a fost prima în această iarnă în care domeniul schiabil a devenit accesibil și e pregătită în continuare pentru primirea turiștilor, cu nu mai puțin de 12 pârtii pentru schi, săniuș și snowboard cu grade de dificultate diferite,  care totalizează în jur de 26 de kilometri și sunt întreținute cu ajutorul tunurilor de zăpadă artificială.


Cele 11 instalații de transport pe cablu asigură accesul la toate pârtiile, iar cinci pârtii care au și instalație nocturnă, permit folosirea lor până la ceas de seară. La Staja există și centre de închiriere a echipamentelor de schi, snowboard și sanie, dar și școli de schi pentru începători. Amenajările făcute în ultimul an, printre care parcarea cu peste 600 de locuri de la baza telegondolei, precum și alte câteva sute de locuri disponibile în amonte, la intrarea în satul de vacanță, cu tarife modice, au făcut ca Staja să devină una din cele mai căutate stațiuni de iarnă din țară.

Stațiuni mai puțin cunoscute

Turiștii sunt așteptați și în stațiunea montană Parâng, nu departe de Petroșani, unde  sunt în funcțiune două telescaune iar pe domeniul schiabil este amenajată și o bandă pentru copii. Stațiunea oferă multe posibilități de distracție și evenimente speciale cu ocazia sărbătorilor. Stațiunea Râușor, unde e deschisă singura pârtie de schi din masivul Retezat, e și ea căutată de iubitorii sporturilor de iarnă, iar zona turistică Șureanu, aflată la limita județului și supranumită și „Elveția României” pentru spectaculoasa vedere panoramică la o altitudine de 2.000 de metri, este pregătită, la rândul ei, cu zece pârtii  care au în jur de 18 kilometri și se află sub două dintre cele mai înalte vârfuri ale munților Șureanu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.