Artă în oficiile poștale, lecții de teatru, dar și dansuri populare, în...

Artă în oficiile poștale, lecții de teatru, dar și dansuri populare, în acțiuni puse la cale de Casa de Cultură din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Casa de Cultură a municipiului Timișoara a inițiat, încă de la începutul acestui an, mai multe activități educative și de mediere culturală, considerate importante pentru viitoarea capitală europeană a culturii.

Proiectul LIR’ART – „Dacă e marți, e artă”, care constă în vernisaje-lecție destinate elevilor, îi invită pe aceștia la o întâlnire cu arta și cu artiștii care expun în Galeria Rotonda din clădirea Poștei Mari, în fiecare marți, de la ora 11:00 și în oficiile poștale din cartiere. Următorul vernisaj-lecție va avea loc marți, 15 februarie, și va avea drept temă lucrările care alcătuiesc Salonul anual de artă 2021 al asociației „Romul Ladea”. Din 7 februarie până în 4 martie, galeria Rotonda va găzdui lucrările care compun Salonul de Artă 2021 al asociației, iar în 8 februarie, ora 16:00, va avea loc acordarea trofeului Romul Ladea. Casa de cultură lansează, de asemenea, un apel pentru ocuparea galeriei în perioada iulie-decembrie 2022, acesta fiind destinat artiștilor, studenților, elevilor sau ONG-urilor care au nevoie de un spațiu de expunere pentru proiectele lor. Solicitările se fac la adresa de e-mail office@ccmt.ro, cu mențiunea „Galeria Rotonda”, în perioada 7-28 februarie.

Un alt proiect, „LIRA ON STAGE” – Teatru de la A la Z pentru adolescenți, coordonat de actorul teatrului independent Auăleu, Ionuț Pârvulescu, va pune în scenă, în cadrul unui atelier de teatru, un spectacol care va avea loc pe scena sălii Lira, iar din 7 februarie încep înscrierile pentru „LIRA JOC”, un program de cursuri de dans în compania ansamblului „Timișul”, unde copiii au prilejul de a învăța pașii jocului bănățean alături de dansatori și instrumentiști ai ansamblului.


Înscrierile se fac la adresa de e-mail office@ccmt.ro, cu mențiunea „dansuri”, cu numărul de telefon al solicitanților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.