Au început lucrările la viitorul centru cultural şi educaţional din Kuncz

Au început lucrările la viitorul centru cultural şi educaţional din Kuncz

1
DISTRIBUIȚI

Azi au început lucrările la noul Centru Cultural și Educațional Kuncz, obiectiv asumat de Timișoara prin dosarul de candidatură la titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Viitoarea clădire va avea parter și două etaje și se construiește pe str. Satu Mare nr. 1A în cel mai defavorizat cartier al Timișoarei.

Finanțarea provine prin POR 2014-2020, Axa prioritară 9 Sprijinirea Regenerării Economice şi Sociale a Comunităţilor Defavorizate din Mediul Urban.

Timișoara, în calitate de oraș desemnat Capitală Europeană a Culturii în anul 2023, și-a asumat o serie de obiective de infrastructură, unul dintre aceste obiective fiind realizarea unui centru multifuncţional de tip servicii sociale fără cazare.

„Am semnat, astăzi, ordinul de începere pentru construcția unui centru cultural și educațional pentru copiii care locuiesc în cartierul Kuncz. Copiii cu vârste între 7 și 12 ani vor avea un loc unde să se întâlnească după orele de școală, să își facă temele, să își descopere talentul pentru muzică, desen, teatru sau dans în diferite cursuri artistice, să citească sau să facă sport. Să aibă șansa să deprindă de mici cunoștințe care îi vor ajuta să ducă o viață independentă și să scape de povara sărăciei”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Lucrările costă circa 5,1 milioane de lei fără TVA și sunt executate de Nedex Grup SRL.

„Estimăm că lucrările se vor finaliza până la jumătatea anului viitor. Centre similare construim și în Freidorf, și în Fratelia. În Freidorf, fostul cinematograf devine centru cultural și educațional pentru locuitorii cartierului.


În Fratelia am obținut o finanțare din fonduri europene de peste 3,5 milioane de lei, pentru ridicarea unei clădiri noi, pe strada Pavlov, cu același scop. Investițiile în cultură, ca motor de integrare socială și dărâmare a zidurilor imaginare dintre noi, sunt o componentă importantă a strategiei de dezvoltare a Timișoarei în următorii ani. Beneficiarii ofertei culturale și educaționale a acestor centre sunt locuitorii întregului cartier, întreaga comunitate locală. Facem investiții pentru a crește calitatea vieții oamenilor, al căror efect nu îl vom vedea mâine, ci în câțiva ani”, a mai transmis Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Noul centru va avea spaţii de recreere şi relaxare, săli pentru cursuri artistice, sală de sport, săli pentru activităţi de asistenţă la efectuarea temelor, denumite generic after school, sală de mese.

Sala de mese va fi deservită de un serviciu de catering, care va aduce mâncarea porţionată şi va fi prevăzută cu un oficiu pentru depozitarea temporară, spălare veselă.

Grupul ţintă vizat este format din aproximativ 100 de persoane din comunitate.

 

1 COMENTARIU

  1. o intrebare !!! idiotu de fritz stie ca va construi pe terenul domnului kuncs ?? care teren este privat si retrocedat de la statul Roman !!! cred ca nici nu se intreaba idotul de ce acolo cladirile nu au cf …

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.