Blues „made in Romania” de Radu Lupașcu: două volume care cuprind o...

Blues „made in Romania” de Radu Lupașcu: două volume care cuprind o serie de reprezentanți ai scenei timișorene

0
DISTRIBUIȚI

Radu Lupașcu pregătește lansarea unei noi cărți care nu are voie să lipsească din colecțiile melomanilor autohtoni, în cele două volume fiind prezente și o serie de capitole dedicate unor reprezentanți ai scenei blues din Timișoara.

„Un periplu în lumea bluesului mioritic, cu exemple şi fapte bune, cu înţepături şi pragmatism cumpătat, cu realizări discografice demne de semnalat urmaşilor urmaşilor urmaşilor noştri. Ştiu că mulţi se vor întreba despre ideea acestei cărţi şi nu despre utilitatea ei, acest lucru fiind de la sine înţeles de toţi cititorii, fani, muzicieni, producători, manageri de club sau festival, sponsori. Bluesul nu se află nicicum în graţiile mass-media şi nici în obiectivul cultural al posturilor de radio şi de televiziune naţionale.
Toate informațiile culese şi stocate de mine despre oamenii bluesului românesc (date de naștere, deces, activități extra-muzicale, familie, studii, fotografii, sigle, afişe etc.) au loc de cinste în obiectul cărţii de faţă care îmi reflectă în totalitate judecata şi experienţa mea de trăitor al acestui fenomen muzical. Vreau să precizez de la început acest lucru, pentru a se înţelege corect poziţia şi entuziasmul meu în abordarea acestui subiect, pe care l-am tratat cu cea mai mare seriozitate şi căruia i-am acordat preţioase ore din timpul meu liber. Nu sunt pe deplin mulţumit, însă cercetarea mea a fost una sinceră şi adevărată. Motivele nemulţumirii mele sunt legate de lipsa de solicitudine a unor muzicanţi sau organizatori de evenimente şi festivaluri şi… de providenţă. Îmi doream să ajung peste tot, la toate evenimentele şi festivalurile de blues şi jazz de la noi, dar nu am putut ajunge fizic decât la cele mai apropiate de Bucureşti, în special, la care am fost invitat ca jurnalist artasunetelor.ro.“, spune autorul acestor volume.

Printre artiștii care au parte de prezentări în cadrul celor două volume se regăsesc și timișorenii Axis, Adi Bărar Blues Band, Bega Blues Band, Árpád Kajtár, Emil Kindlein, Quo Vadis și Survolaj.

Printre artiștii timișoreni care se regăsesc în Blues Made in Romania se numără și formația Quo Vadis

Alături de ei se regăsesc și portrete cu Ştefan Fani Adumitroaie, Sandu Albiter, Alexandru Andrieş, George Baicea, Berti Barbera şi Nicu Patoi, Black River Blues Band, Blue Monday Ministers, Blueservice, Cyfer’s Sin, Cristi Copaciu, Dusty Ride, Fernet Blues Company, Florin Giuglea, Mircea Goian, Green Onions Experience, Cristi Iakab , Raul Kuşak, Marius Dobra Band, Mercedes Band, Mike & The Blue Spirits, Nightlosers, Florin Ochescu, Old News, Oxigen, Ioan Gyuri Pascu, Marcian Petrescu, Vali Răcilă, Ride on Band, Soul Serenade, Southerman Robbie, Split Blues Band, Roxana Stroe, Harry Tavitian, Teamsters Blues Band, Alex Tomaselli, Rareş Totu, Mike Vlahopol, Watzzy şi A.G.


Weinberger.

„Dacă acceptăm faptul că sentimentul este punctul de pornire pentru blues și bucuria sufletului este scopul muzicii, putem conchide că numai auto-controlul, filtrul cunoaşterii şi intelectul pot face posibilă realizarea artistică. Haosul trebuie convertit în ordine matematică, iar restul e tăcere. Mă rog, acela, în mod normal, ar trebui să fie… Această carte este un program de sală, o notă din portativul creației și al interpretării bluesului pe plai mioritic. Așa l-am simţit eu, așa l-am trăit, probabil că el este și o parte din mine. Blue part“, a mai adăugat Radu Lupașcu.

Cartea Blues Made in Romania cuprinde două volume și 788 pagini și va fi lansată oficial în luna aprilie la București la The Pub Universității. Precomenzile pentru acest volum, care costă 160 lei se pot face până în data de 25 februarie, cu un e-mail la adresa radu.lupascu@gmail.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.