Casa Maghiară din Timișoara, vândută cu 2,3 milioane de euro de frații...

Casa Maghiară din Timișoara, vândută cu 2,3 milioane de euro de frații Cristescu. Tranzacția, finanțată de statul ungar

4
DISTRIBUIȚI

casa maghiara

Casa Maghiară, aflată pe bd. Revoluției, lângă secția ORL, a fost vândută de Timpress SA, ai cărei acționari sunt frații Cristescu cu 2,3 milioane de euro.

Casa Maghiară a fost construită la zece ani după Tratatul de la Trianon de către maghiarii oraşului, pentru asociaţiile lor culturale şi pentru formaţiunea lor politică.

Potrivit Radio Timişoara, contractul de vânzare-cumpărare a fost semnat, joi, de către reprezentanţii Timpress SA şi reprezentanţii Asociaţiei Bastion-Várbástya Egyesület. Finanțarea vine de la statul maghiar.

Consulul onorific al Ungariei la Timișoara, Péter Tamás, preşedintele Asociaţiei Bastion-Várbástya Egyesület, a declarat pentru agenţia ungară de presă MTI că imobilul ce are trei etaje cu o suprafaţă utilă de circa 1.800 de metri pătraţi va servi din nou pentru interesele maghiarilor din Banat şi din Timişoara, la fel ca iniţial.

Péter Tamás a mai declarat că Asociaţia Bastion-Várbástya Egyesület a primit o subvenţie de trei milioane de euro pentru cumpărarea şi renovarea imobilului.


Preţul de achiziţie convenit şi costurile de intabulare se ridică la 2,3 milioane de euro, iar suma rămasă urmează să fie utilizată pentru renovarea parţială a clădirii.

Péter Tamás a adăugat că, în această clădire, se vor oferi spaţii asociaţiilor maghiare din Timişoara şi formaţiunii politice maghiare.

De asemenea, se dorește amplasarea unei tipografii digitale şi deschiderea unui magazin maghiar în spaţiile comerciale adiacente clădirii, care au fost achiziţionate împreună cu Casa Maghiară. Contractul de vânzare-cumpărare a fost semnat după trei ani de negocieri, a mai adăugat Péter Tamás.

Casa Maghiară, situată în apropierea clădirii în care îşi au sediile Consiliul Judeţean Timiş şi Instituţia Prefectului Judeţului Timiş, a fost construită de comunitatea maghiară, în anul 1930, din donaţii publice.

 

 

 

 

4 COMENTARII

  1. Pe tot ce au pus mana profitorii de dupa Revolutie dar cu conexiuni in vremea comunismului a fost sortit demolarilor sau vanzarii doar pentru beneficiu personal. Jumatatae din industria orasului a incaput pe mana unor milionari de carton care in decembrie 1989 visau sa-si deschida o gogoserie intr-o baraca de tabla

    • Perfect adevărat! Asistam la faptul ca Ungaria cumpăra la bucată tot ce poate din vechiul imperiu. Și asta nu este întâmplător…

  2. Ia cereți voi presa, CONTRACTUL DE PRIVATIZARE… sa vedeți la cebprwet l-au primit de la stat și mai ales cu ce OBLIGAȚII, încălcate toate fără jenă !! Urmașii marilor Securiști VIND ROMÂNIA BUCATĂ cu BUCATĂ, exclusiv în interes PROPRIU. După ce au luat totul pe nimic, precum oligarhii rusi, arunci d în șomaj mii de muncitori, pe spatele bugetului național. În schimb au TUPEUL sa ne vinture aiureli de imagine, se da au mereu mariPATRIOTi. Ticăloșia supremă…
    Seniorul Cristescu, profesor la Medicina, era de notorietate CEL MAI SCUMP ȘPĂGAR pe față la examenele studenților străini. Lua. 1000 de dolari ca să i treacă anul la materia pe care o preda. Și TOȚI studentii decartau… Cite 100 per sesiune. Deci faceți calculele voi. Și totul SUB PRIVIRILE SECURITĂȚII… PESTE 10 ANI DE ZILE.
    Vă e clar, nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.