Celelalte Cuvinte a lansat single-ul „Nesupus” din viitorul album al formației

Celelalte Cuvinte a lansat single-ul „Nesupus” din viitorul album al formației

0
DISTRIBUIȚI

Formaţia Celelalte Cuvinte a lansat  o nouă melodie, „Nesupus”, care va fi inclusă pe următorul material discografic al trupei, „Clepsidra fără nisip”.

„Noul album va fi un disc cu sound mai proaspăt, mai ales și datorită apariției în componența trupei a unei foarte iscusite chitare-pereche așteptate, Marius Pop, un artist talentat cu veleități și de producător muzical care are și el un studio cunoscut muzicienilor, Rootz Music Studio. Albumul va avea aproximativ o oră și va fi dezvăluit publicului pe rând, pe piese până cam în partea a doua a anului viitor când îl vom lansa cu Universal Music România și va fi însoțit de un număr limitat de CD-uri și viniluri pentru fani și colecționari. Vom face și un turneu aniversar. Titlul albumului poate sugera mai multe. De exemplu o interpretare «Clepsidra fără nisip» este precum o ecuație din care timpul lipsește iar spiritul trupei se păstrează, rămânând același“, a spus Călin Pop, liderul formației Celelalte Cuvinte.

La sfârșitul anului trecut Celelalte Cuvinte a sărbătorit 40 de ani de existență cu un concert special desfășurat online, care a avut loc la Timișoara. Primul concert al trupei a avut loc la Casa Studenţilor din Timişoara în data de 13 decembrie 1981.

În 2020, cu ocazia aniversării centenarului Universității Politehnica Călin Pop a cântat alături de o  serie de muzicieni de calibru „greu“ în cadrul proiectului RockING din care mai fac parte Mircea Baniciu, Tiberiu Bako, Valentin Potra, Teodor Pop și Octavian „Vita“ Horvath (invitat), toți absolvenți ai UPT.


Cu prilejul acestor manifestări s-a lansat și videoclipul formației RockING – „100 de ani”, realizat de Ovidiu Novac. Compoziția  îi aparține lui Călin Pop, textul a fost „nășit“ de Robert Șerban cu adăugiri de Octavian „Vita“ Horvath iar ideea organizării unui concert și a imnului special pentru această ocazie i-a aparținut realizatorului de emisiuni muzicale Bogdan Puriș (Radio Timișoara).

„Adevărul e că nu prea vroiam să mă duc la facultate la Timișoara. Credeam că dacă eu cânt într-un club la Oradea – că pe vremea aceea văzusem trupe care erau în vogă atunci în concerte – e bine. Tatăl meu – Dumnezeu să-l ierte – a dorit foarte mult ca eu să fiu la facultate și m-a împins. Mi-a spus…de fapt m-a întrebat dacă-mi place Phoenix. Bineînțeles că-mi plăceau cei de la Phoenix, ei mi-au schimbat viața și m-au îndreptat spre rock. Mi-a spus: «Dacă-ți place Phoenix, du-te la Timișoara la facultate și umple golul». Afirmația asta m-a lăsat mască pentru că …cine eram eu ca să umplu acel gol… Uite că a avut o mică dreptate… până la urmă cu ajutorul lui am reușit și m-a făcut să înțeleg faptul că mediul studențesc mă va ajuta mult mai bine ca să mă afirm. A avut mare dreptate și rămân veșnic recunoscător pentru asta. Evident era și ideea de a deveni inginer…. care în acea vreme putea să fie o îmbinare plăcută între pasiunea pentru muzică și o meserie care îți asigură traiul în mod constant. Viața de student era grozavă pentru că în acea vreme studenții erau elitiști. Studențil ascultau muzici bune, citeau cărți bune, erau însetați de cultură. Vroiau să vadă filme bune și valoroase. Atunci valoarea era foarte apreciată“, și-a amintit liderul formației Celelalte Cuvinte despre anii săi de facultate de la Timișoara.

Primele concerte din acest an susținute de Celelalte Cuvinte vor avea loc la Quantic în București pe 18 februarie și la Rockstadt din Brașov în data de 19 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.