Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Timișoara, apel la donatori. Este mare...

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Timișoara, apel la donatori. Este mare nevoie de sânge

0
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Centrului Regional de Transfuzie Sanguină din Timișoara fac apel la oameni să doneze sânge din toate grupele deoarece este criză mare în spitalele din oraș.

Puteți dona sânge de luni până vineri, de la ora 8.00 la 13.00, la Centrul Regional de Transfuzie, aflat pe strada Martir Marius Ciopec nr.


1, lângă Spitalul Județean. Vă puteți programa online pe www.donorium.ro.

Ca să puteți dona sânge trebuie să aveți vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani, greutate peste 50 de kilograme, puls regulat, 60-100 bătăi pe minut, tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg, să nu fi suferit în ultimele șase luni intervenţii chirurgicale și să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu 48 de ore înaintea donării.

De asemenea, este obligatoriu să nu fiți sub tratament pentru diferite afecţiuni, respectiv hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine și să nu aveți sau să fi avut următoarele afecțiuni: TBC, sifilis, malarie, epilepsie şi alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele (psoriazis, vitiligo), miopie forte peste șase dioptrii, cancer ori hepatită de orice fel.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.