Concert Pragu’ de Sus: „E foarte important ca din când în când...

Concert Pragu’ de Sus: „E foarte important ca din când în când să apari în fața oamenilor și fizic, nu doar online“

0
DISTRIBUIȚI

Trupa Pragu’ de Sus revine pe malul Begăi, cu un concert care poartă numele de „Iubirea se cântă cu Pragu’ de Sus“, evenimentul urmând să se desfășoare vineri 11 februarie de la ora 18 la Anturaj. Conform normelor aflate în vigoare accesul la acest concert se va face doar cu certificatul verde iar biletele pentru concert costă 40 lei.

„Ne pregătim pentru primul nostru concert din acest an din Timișoara cu emoție. Și asta pentru că nu ne-am întâlnit de ceva vreme într-un club cu fanii noștri. Avem și contextull ăsta medical în care lucrurile sunt încă sensibile, iar emoțiile sunt firești momentului. Trecem peste ele și ne bucurăm să fim din nou în fața fanilor. Ne-am dorit – și iată că reușim –  să păstrăm legătura cu publicul. E foarte important ca din când în când să apari în fața oamenilor și fizic, nu doar online. Iubirea se cântă cu Pragu de Sus…și vor fi piesele noastre, cele iubite și cunoscute dar și cântece de pe cel mai recent album al nostru, încercăm să integrăm și piese noi în program.


Ne pare rău că nu pot fi mai mulți fani prezenți la acest concert… multă lume mi-a scris în acest sens… dar astea sunt condițiile, doar atâta se permite… nu ne putem vedea în număr așa de mare… dar să vedem și partea plină a paharului… și anume aceea că ne putem întâlni. Noi nu suntem de acord cu acest gen de discriminare a publicului, cu împărțirea lui între cei cu un anumit certificat  și cei fără, cei cu un anumit cod și cei fără… Mi se par lucruri strict personale și nu ar trebui să se împartă publicul la un concert. Ne doare lucrul acesta, dar n-avem ce face …trebuie să ne supunem deocamdată regulilor momentului”, a spus Călin Bârcean, solistul formației Pragu’ de Sus.

Trupa a luat naștere în Timișoara în anul 2003, iar un an mai târziu a avut loc prima apariție publică. Primele compoziții proprii, „Buchet de reverii”, „Te-am căutat” şi „El-Zorab” au fost incluse în debutul discografic al formației care s-a numit „Decupaj sonor“. Anul trecut, formația a lansat cel de-al șaselea album din carieră, „Să nu urăști nimic”, cu un concert care a avut loc la Porto Arte în Timișoara.

„Titlul albumului e un vers din cântecul «Ieși de după perdea».  În vremurile zbuciumate în care ne aflăm, ni s-a părut un mesaj bun. Îndemnul de a nu urî, chiar dacă ai multe motive să o faci! Indiferent cu ce tabără fraternizezi, că ești pro sau contra, important este să nu-i urăști pe ceilalți, să nu urăști nimic, să accepți oamenii așa cum sunt, cu părerile și credințele lor, să cauți a trece curat la suflet prin cele ce ne-au fost date. Noul disc are 10 stări, 10 momente pe care le poți trăi separat, dar care privite de sus, formează o poveste. Am colaborat la un cântec cu Mircea Vintilă, la altul cu Gabriel Cîndea, iar instrumental, mai vechii noștri prieteni, Horea Crișovan și Victor Miclăuș au intervenit fiecare la două dintre piese“, a spus Călin Bârcean despre cel mai recent material discografic al formației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.