Consilierul Roxana Iliescu a anunțat noi demisii din Asociația Timișoara 2023 –...

Consilierul Roxana Iliescu a anunțat noi demisii din Asociația Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, inclusiv a fostului primar Ciuhandu

0
DISTRIBUIȚI

Consilierul municipal Roxana Iliescu a anunșat, astăzi, noi demisii de la Asociația Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

„Domnii Johnny Bota, Dumitru-Dorin Prunariu și membrul fondator, domnul Gheorghe Ciuhandu, și-au prezentat demisiile, invocând motive care ar trebui să-l rușineze pe primarul Fritz, precum: intervențiile în activitatea Asociației mânate de interese politice și chiar de interese de ordin personal ale unora; îndoiala privind capacitatea noii administrații de a duce la bun sfârșit proiectul în contextul în care această administrație nu poate asigura servicii publice elementare cetățenilor săi!

În rest, Asociației încă nu i s-a atribuit niciun sediu, doar vorbe în ședința Consiliului Director, al cărui președinte este primarul Fritz, care a catadicsit să convoace ședința după vreo opt luni de la ultima ședință, convocată în vară”, a transmis Roxana Iliescu.

Consilierul local spune că Dominic Fritz nu ar fi convocat nici acum întrunirea, dar a fost forțat de măsurile lăsate de Curtea de Conturi în Raportul de Control din decembrie 2021.

„Raport de Control care, apropo, nu îi este deloc favorabil primarului, în contextul în care Curtea de Conturi invocă încălcarea legii de către Consiliul Director al cărui președinte este Fritz și afectarea în mod negativ a activității Asociației.

Revenind la sediu, în intervenția din ședință, primarul a cuvântat: „Menționez că în privința spațiului pentru desfășurarea activității Asociației, soluția identificată în cadrul PMT (?!) este aceea de fi găzduiți alături de echipa Centrului de Proiecte, la adresa de pe str.


V. Alecsandri nr. 1.”

Nu știu ce înseamnă în accepțiunea primarului „găzduirea” asta, sper doar să respecte legea! Deocamdată doar a cuvântat, omițând să treacă pe ordinea de zi a AGA pe care a convocat-o pentru 02.03.2022… ceva, orice legat de sediu!”, a mai precizat consilierul de la Pro România.

Roxana Iliescu a redat câteva pasaje din Raportul Curții de Control, la care a făcut referire mai sus:

„Aceste împrejurări datorate neîntrunirii Consiliului Director nou, în a doua parte a anului 2021 pentru aprobarea modificărilor intervenite în primul rând în structura acestuia dar și în plan funcţional al asociaţiei, pun în discuţie însăși continuitatea activităţii entităţii „Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii” în foma ei legală și pentru îndeplinirea scopului și obiectului ei de activitate statutar.”

„Pentru clarificarea deficienţelor organizatorice ale Consiliului Director, în timpul concilierii s-a stabilit că este necesară transmiterea unei măsuri de informare către Consiliul Director, în vederea clarificării aspectelor constate, în cadrul legal existent referitor la scopul pentru care a fost înfiinţată și recunoscută asociaţia, pentru funcţionarea și continuitatea activităţii entităţii verificate „Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii” și nu a altei entităţi care ar avea același scop similar cu cel recunoscut de actele normative în favoarea entităţii verificate.”

„Menţionăm că orice transformare/tranzitare sau preluare a obiectului de activitate a Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii sunt acţiuni efectuate împotriva unor acte normative (H.G. nr. 330/23.05.2019) acţiuni care au început să pună în pericol continuitatea activităţii entităţii verificate, o entitate gata pregătită să implementeze Proiectul “Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii”.

Roxana Iliescu a promis că ne ține la curent cu această situație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.